Почистени от дървета и храсти са вече 50 км по границата с Македония

  • 03 август 2017 14:23

  • 1044
  • 0
Почистени от дървета и храсти са вече 50 км по границата с Македония
© Булфото

Екипи на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ продължават интензивната работа за отстраняване на дървета и храсти в триметровата ивица от граничната бразда с Република Македония, съобщиха от ръководството на предприятието в Благоевград.

До момента са почистени 50 километра от предвидения за тази година участък с обща дължина 73,4 километра, уточниха от ЮЗДП.

Той обхваща района от землището на с. Горна Брезница, община Кресна, до връх Тумба в Беласица планина и землището на с. Габрене.
Повече от 240 служители от териториалните поделения на ЮЗДП в област Благоевград са ангажирани с отстраняване на самозалесили се дървета и храсти. Предстои почистването на най-трудния и тежък участък по склоновете на планините Огражден и Беласица до крайната точка - връх Тумба, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония.

Цялостната дейност се очаква да приключи до средата на септември.

През миналата година със съдействието на горски служители на ЮЗДП бяха почистени общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граница, припомниха от предприятието в Благоевград.

Нора Виткова
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини