Дъновисти ще чистят Седемте рилски езера

  • 17 август 2017 14:27

  • 5075
  • 1
Дъновисти ще чистят Седемте рилски езера
© Уикипедия

Десетки последователи на учителя Петър Дънов, които са на лагер на Бялото братство на Седемте рилски езера, се включват доброволно в обявеното за днес голямо почистване на района. Това се прави всяка година преди големия празник на братството, който е на 19 август.

Почистването на отпадъци от големия наплив на туристите по Седемте езера е по график. Всяка от групите доброволци има определено езеро и маршрут до него, по който ще работи. Осигурени са найлонови чували и ръкавици, съобщава БНР.

Събраното ще бъде транспортирано с коли на общината до градското сметище при Сапарева баня, а Бялото братство има договор с кметството за извозване на отпадъка.

Самият лагер ще бъде почистен след развалянето му, което ще стане на 31 август. Няколкостотин души вече са на Седемте езера, а от братството очакват броят им да нарасне утре и вдругиден, когато ще се играе Паневритмията.

Константин Тодоров
5075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕКТАНТИ

2017.08.23 | 15:19

1
Време беше да свършат нещо и тези сектанти! Не стига, че пречат на туристите, а и всяка година оставят сума ти боклуци след тях! Събирали сме се доброволци, за да им чистим мизерията, събиранията им там трябва да се забранят!

Добави коментар

Водещи новини