Инспекцията по труда в Кърджали започва проверки по строителните обекти

  • 05 април 2017 12:33

  • 1165
  • 0
Инспекцията по труда в Кърджали започва проверки по строителните обекти
©

Инспекцията по труда в Кърджали започва засилени проверки по строителните обекти. Това каза директорът на Регионалната дирекция "Инспекция по труда" Ангелина Бабунска. Те са във връзка със затопляне на времето и активиране на строително-монтажните дейности.

Акцент в проверките ще бъдат условията на труд в сектор "Строителство", смятан за един от рисковите от гледна точка на безопасността на труда. Там често се наблюдават и нарушение на трудовото законодателство по отношение на договори, работно време, почивки, заплащане, посочи още Бабунска.

Тя допълни, че проверките ще бъдат интензивни на новостроящите се сгради, както и на включените в Националната програма за саниране блокове.

По наблюдение на инспекторите, работодателите в сектор "Строителство" продължават да пренебрегват някои основни правила за осигуряване на безопасност, коментира директорът на Инспекцията в Кърджали. Ангелина Бабунска допълни, че личните предпазни средства се осигуряват, но не се осъществява ефективен контрол за използването им, което води до риск за здравето и живота на работниците и до санкциониране не само на работодателите, но и на самите служители.

Росица Валентинова
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини