Зърнопроизводителите прекратяват протестите до 31 януари

  • 07 декември 2011 13:29

  • 2651
  • 4
Зърнопроизводителите прекратяват протестите до 31 януари
©

Земеделците обявиха, че спират протестните действия до 31 януари 2012 г., стана ясно на протестния митинг в центъра на София.

Дотогава фермерите ще видят как ще бъдат изплатени обещаните субсидии. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов обяви, че тракторите ще напуснат София в определеното от общината време и столицата ще стане спокойна утре.

Зърнопроизводителите продължават да настояват за оставките на земеделския министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и на вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Те искат да има по-голяма прогнозируемост за сектора и не са се отказали от искането си за осигуряване на средствата за земеделие, разписани във финансовата рамка за следващата година.

До края на следващия месец зърнопроизводителите няма да излизат протестно по пътищата на страната с техниката си. По-рано председателят на тракийската организация на Националната асоциация на зърнопроизводителите Иван Генчев заяви, че фермерите трябва да решават неотложни задачи, тъй като „имат проблеми с рапицата и трябва да я разорат".

Зърнопроизводителите обвиниха министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в опит за разединение на земеделските организации, който частично е бил постигнат. Вчера на среща с Найденов се оказа, че част от организациите в инициативния комитет за протестите не подкрепят исканията на своите колеги.

Генчев коментира пред Дарик, че зърнопроизводителите са мислели, че наистина за първи път има обединение в сектора, но след тази среща „се оказва, че не са били толкова обединени". Той обясни, че онези, които са се отказали, представляват много малка част от българските земеделски производители. Генчев припомни, че протестът е организиран основно от Националната асоциация на зърнопроизводителите, която е най-голямата от браншовите съюзи.

В момента се съгласува как ще стане изтеглянето на селскостопанските машини, които бяха докарани за протеста.

Последвайте канала на

Novini.bg
2651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.12.07 | 20:27

4
Жалко! Щеше ми се да видя как Бареков им реже гумите.
асдф

2011.12.07 | 19:45

3
БарекоФ е дал палец надолу на предните 3 коментара

2011.12.07 | 19:45

2
БАРЕКОВ - скритото оръжие на ББ.
случайно прочетох

2011.12.07 | 19:45

1
Ауууу, уплашили са се от Бареков!Ха ха ха

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини