Проф. Вили Лилков: Налице е организирана съпротива срещу отдаването на почит на достойни личности

  • 03 юли 2024 10:57

  • 355
  • 0
Проф. Вили Лилков: Налице е организирана съпротива срещу отдаването на почит на достойни личности
© личен архив

Проф. Вили Лилков е пети мандат общински съветник в Столичен общински съвет (преди - 1999 – 2014 г.), бе зам.-председател на СОС и народен представител в 43-то НС. Сега е зам.-председател на общинския съвет в столицата. Съосновател е на ДСБ, председател на Софийската организация на партията (2013 – 2017г.). Проф. Лилков е завършил с отличие инженерна физика със специализация ядрена техника. Доктор е по неутронна физика към Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика (БАН). Защитил е и научната степен - доктор на техническите науки в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, където е професор по физика. Ръководил катедра „Физика“ в МГУ повече от 15 години. Вили Лилков е семеен, има трима синове.

„Кметът на Столична община е прекратил процедурата за конкурса по възстановяването на мемориала на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк пред НДК. След толкова години усилия да премахнем натрапения там грозен соцпаметник и да възстановим паметта и преклонението си пред воините, паднали в битките национално обединение!

Няма да навлизам в анализ на аргументите за това решение, но ще отбележа следното:

1. В последните години е налице организирана съпротива срещу отдаването на почит на достойни личности и събития, свързани с историята на Царство България.

2. Опитите за реабилитиране на престъпния комунистически режим и на негови ярки представители стават все по-арогантни.

3. Паметник на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк пред НДК ще има!

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
355 0

Свързани новини

Водещи новини