Тракторите си тръгват след 21 ч днес

  • 07 декември 2011 06:37

  • 1969
  • 0
Тракторите си тръгват след 21 ч днес
©

Протестиращите зърнопроизводители трябва да напуснат София след 21 часа тази вечер. Тракторите разположени около Храм - паметника "Св. Александър Невски" и парламента ще тръгнат малко преди това съпровождани от полицейски ескорт.

В заповед, столичния кмет Йорданка Фандъкова нареди зърнопроизводителите да протестират два дни, тъй като предстоят други мероприятия. Часът на изтеглянето на машините е избран, за да не бъде затруднявано движението в столицата.

През деня зърнопроизводителите отново ще протестират пред Александър Невски, предвижда се да направят ново шествие до Министерски съвет. След като вчера стана ясно че много от организациите първоначално подкрепили протестите оттеглиха своята подкрепа, от Министерството на земеделието обявиха, Европейската комисия официално е разрешила да не се събира акциз върху горивото, което се ползва от земеделците. Така общата сума, която ще остане в зърнопроизводителите ще бъде около 70 млн. лв. От браншовата асоциация продължават да настояват да се спази финансовата рамка, одобрена с подписа на вицепремиера Симеон Дянков, която предвижда още 230 млн. лв. за сектора. Ако не бъдат изпълнени тези искания, протестите продължават, категорични са зърнопроизводителите

Последвайте канала на

Novini.bg
1969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини