Земеделците протестират втори ден в центъра на София

  • 07 декември 2011 12:44

  • 1033
  • 0
Земеделците протестират втори ден в центъра на София
© Булфото

Започна протестният митинг на земеделските производители на столичния площад "Свети Александър Невски". За втори пореден ден те са в центъра на София със 170 трактора.

Въпреки че Европейската комисия разреши облекчение на акциза на горивата за земеделски нужди, зърнопроизводителите са скептични, че ще го получат. Според заместник-председателя на Националната асоциация на зърнопроизодителите Радослав Христов, разрешението на ЕК за е добро, но фермерите ще повярват едва през януари, когато видят, че реално могат да се възползват от това.

Христов припомни и ангажимента на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на субсидиите за обработваема площ да бъдат изплатени до края на януари, макар и в намален размер. Едва тогава ще стане ясно дали и в момента не ни лъжат, каза той.

Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите вече е взел решение за съдбата на протеста, но ще го обяви в края на митинга, предаде БНР. Протестиращите се отказаха от планираното шествие до Министерски съвет, тъй като по техни данни премиерът отсъства.

По неофициални данни протестиращите обмислят изтегляне на тракторите в светлата част на деня, за да не се налага да чакат до 22 ч.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини