Вижте VIP клиентите на КТБ

  • 02 юни 2015 16:19

  • 13033
  • 13
Вижте VIP клиентите на КТБ
©

Часове след като бе предложено да отпадне банковата тайна за вложителите в КТБ "Гласове" публикува списък с VIP клиентите на банката. Сред тях са имената на шефа на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,, Наташа Бърнева, прокурор от ВКП, нейният съпруг и син, Румен Георгиев и Капка Костова, бивши и настоящи членове на ВСС, конституционният съдия Георги Петканов, известният депутат от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и майка му Ирена Кръстева, Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, Емел ЕтемЕмел Етем Емел Етем-Тошкова е родена в град Исперих. През 1981 г. завършва висшето си образование, като, близки роднини на Кирил Добрев и Димитър Дъбов от БСП. Това са само малка част от VIP-овете на КТБ.

Сдружението „Ние, гражданите" изнесе списъци за кредитното състояние на тези лица. Има съдии, като Таня Радкова, която е гледала дела по КТБ, но не си е правила отвод, тъй като има сериозни съмнения, че е имало конфликт на интереси. „Понеже не вярваме, че ще падне банковата тайна, направихме тези изчисления, за да може нашите депутати, ако искат, да ги използват в парламента, да се ориентират в казуса", заявява Вера Ахундова.

В таблицата се откроява името на Ирена Кръстева, която е изтеглила от КТБ 114 млн. лв. на своите фирми, което се случва в рамките на 20 дни - от 31 май до 20 юни 2014 година. Личният депозит на Ирена Кръстева към май е 842 649 лева. На влога й са останали малко над 5 хил. лв., т.е. тя е „спасила" почти цялата сума.

По официален баланс на банката изтеглените суми преди затварянето на трезора, са 7,2 млрд. лева. Справката за тегления на хора от ДПС опровергава твърденията на председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, че движението няма нищо общо с КТБ. В този списък са много председатели на общински съвети, общински съветници и приближени до ДПС бизнесмени. Там е бившият министър от партията Емел ЕтемЕмел Етем Емел Етем-Тошкова е родена в град Исперих. През 1981 г. завършва висшето си образование, като, там е и Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от с 881 хил. лв., които обаче не е изтеглил. Те са със сравнително малки суми.

НПО „Ние, гражданите" обаче предполага, че при отварянето на бекъпа на сървъра на банката, където се съхраняват данните преди неочакваната подмяна на магазина за пазене на информацията, ще се видят много повече лица, чиито имена, сметки, кредитни истории и т. н. са изчистени.

От организацията смятат, че сметките, чиито списъци публикуваме по-долу, са само тези, които са останали след подмяната. „Има други сметки, които ние ще очакваме прокуратурата да установи. Но всяка банка има нещо, което се нарича Disaster Center, където се пази всичко, което е ставало в банката. Призоваваме прокуратурата, понеже са извършвани нерегламентирани и незаконни операции „на ръчно управление", да поиска този бекъп на банката", казва Вера Ахундова от „Ние, гражданите".

6,2 млрд. лв. са депозитите към датата на затварянето на банката. „Няма нито един случай около историята с КТБ, по който да е процедирано законно. Отказват ни гледане на делата по същество", казва още Ахундова. „Ние искаме само две неща - прозрачност и справедливост, които политиците от всички партии ни обещаха.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13033 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2015.06.03 | 23:20

13
Голяма тайна.Това е така наречения елит а всъщност най обикновени крадци ,доносници,предатели на националните интереси.
В е л и к и я

2015.06.03 | 23:20

12
Едни крадци окрадоха други крадци , това е пародия на алчността ....и как не видех един обикновен човек в тоя списък ... Аааааааа...Не може да си обикновен за да краднеш... А сега вземете пукнете всички за да има поне пародията логичен завършек... .....
БОЗДУГАН

2015.06.03 | 23:20

11
По тоя списък пълна конфискация и съд за измама !САМО АТАКА !
oooohhhh

2015.06.03 | 20:43

3
stiga s tesi pomijari i poddurjnizi na turzisazijata...molja te.. stiga pisa gluposti, che chak mi se povrusta ot l. kato teb.

2015.06.03 | 23:19

10
ТИКВО ПРОСТА ББ , казвай !Защо напъха държавните пари в КТБ ? Защо направи крадеца Василев банкер № 1 ? Къде са парите от КТБ ? МИЛИАРДИ 4,2 !!! Народни пари ! КОЙ ги открадна ??? Стига рева , че нямало пари , мутро бандитска ! ВРЪЩАЙ ги и крадците в затвора ! ВОДИИИИИ !
гражданин

2015.06.03 | 23:19

9
Че то се знае кои са нали ни крадат цяла ДЕМОКЛАЦИЯ КОЯТО НЯМА КРАЙ ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ-ХАЙЛАЙФА НИ
Имигрант

2015.06.03 | 23:19

8
Защо ни занимават с депозитите? Това е ясно! Основният проблем са кредитите. На кой са давани и т.н. Там е трагедията на България! Отклоняват вниманието с тези депозити. Много от депозантите са могли да теглят огромни невъзвращаеми кредити.

2015.06.03 | 23:19

7
Помните ли един жан виденов, който пасува при банковия обир 96-97 ма? Така ще стане и с тези капути, за които сега става дума ...и ще си бъдат богати и на свобода...
Отврат

2015.06.03 | 21:45

6
Тяхната мамица и изроди !!
RAMSTEIN

2015.06.03 | 21:45

5
Едни и същи имена на фамилии и хора от близкото минало!И техни наследници и близки!Продължават да смучат жизнените сокове на държавата!Комунистическа постсъветска сган,нямаща насита и мярка!Отвратително!
AJ4A

2015.06.03 | 21:45

4
"Ние искаме само две неща - прозрачност и справедливост, които политиците от всички партии ни обещаха." Е, българино, ОЩЕ ЛИ ВЯРВАШ, ЧЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЕДНА ФРАКЦИЯ ОТ Т.НАР. БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА МОГАТ ДА БЪДАТ КОРЕКТИВ ИЛИ АЛТЕРНАТИВА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ДРУГА ФРАКЦИЯ ОТ СЪЩАТА ПОЛИТИЕСКА КЛАСА?!?!?!?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини