Започва мащабен ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък

  • 13 май 2014 15:42

  • 1571
  • 0
Започва мащабен ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък
©

Започва мащабен ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък, населените места в областта и четвъртокласната пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на общината.

За трета поредна година Община Казанлък включва в Инвестиционната си програма ремонт и асфалтиране на улици в Казанлък и населените места и ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, като средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет за 2014 г. През 2012 г. бяха ремонтирани и асфалтирани 44 улици с обща площ 80 000 кв.м. През 2013 г. асфалтираните улици са 35, а общата им площ е 86 000 кв. м. За 2014 г. ремонтът и асфалтирането на улиците са включени в 18 обособени позиции с обща площ 39 185 кв.м. Тази година се проведе обществена поръчка „Реконструкция на улици в град Казанлък, населените места и общинската пътна мрежа през 2014 г. по 18 обособени позиции“ и бяха избрани изпълнители на дейностите. Това са „Димас“ АД – Габрово, „Пи Ес Ай“ АД и „ПКС Ес Би Ес“ АД – Стара Загора. Общата стойност на реконструкцията на улиците в Казанлък, населените места и 4-класната пътна мрежа е 714 479 лв. В момента приключва текущият ремонт на частта от републикански път I-5 по бул. „Никола Петков“ и бул. „Освобождение“. Той се извършва от Община Казанлък, съгласно Споразумителен протокол с Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа започва на 14 май в участъка Ръжена-Кънчево-Розово- Бузовград, съгласно протокол, одобрен с Решение на Общински съвет-Казанлък от последното заседание на местния парламент. Включени за ремонт и асфалтиране са 7000 кв.м площ от пътните платна.

Ще се изпълнят и преасфалтиране на бул. "23 Пехотен Шипченски полк" - трети етап, асфалтиране на ул. "Стара планина" от ул. "Хр. Ботев" до ул. "Ал. Стамболийски, асфалтиране на ул. "Хр. Ботев" от паметника на Георги Кирков до ул. "Стара планина", асфалтиране на ул. "Чавдар войвода", асфалтиране на пространството около бл.2 и бл.7, кв. "Изток"; Изграждане на алея зад бл.39, кв. "Изток", асфалтиране на ул."Шейновска", изкърпване на ул."Средна гора", след моста, с. Горно Черковище, изкърпване на улици след водопровод и канализация, с. Долно Изворово,частично преасфалтиране на ул. "Мургаш", с. Дунавци, частично асфалтиране по ул. "Бузлуджански конгрес", с. Енина, частично преасфалтиране на ул. "Мир", с. Кънчево, изкърпване на ул. "Дунав" след подмяна на водопровод, с. Розово,чакълиране на ул. "Ален мак", с. Ръжена, асфалтиране на ул. "Орлово гнездо", с. Шейново, изкърпване на ул. "Никола Странджата", гр. Шипка, изкърпване на централната улица, с. Ясеново.

Улиците в населените места са по предложение на кметовете. Третият, завършващ етап на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ включва участъка от ул. „Александър Стомболийски“ до пътен възел „Кремона“, където „ВиК“ ЕООД трябва да довърши подмяната на водопровода, преди асфалтирането на тази част от улицата.

Филип Епитропов
1571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини