Ремонтират 75 улици в Шумен

  • 12 март 2013 13:41

  • 579
  • 0
Ремонтират 75 улици в Шумен
© Булфото

75 улици в Шумен и улици в селата от общината ще бъдат ремонтирани през това лято с остатъка от облигационния заем на община Шумен, съобщи заместник-кметът Иван Йонков, предаде БНР.

Той припомни, че за кърпежите на улиците в града Общинският съвет гласува 900 000 лева, с други 500 000 ще се работи по улиците в 26-те села. Допълнително с 320 000 лева през лятото ще се ремонтират 8 отсечки от междуселски пътища и моста между Салманово и Суха река. Други 62 000 лева са предвидени за кърпене на улиците в с. Дибич.

Комисии, назначени със заповед на шуменския кмет, инспектират работата на фирмите-изпълнители на рехабилитацията на уличната мрежа. До края на март в община Шумен се приемат сигнали от граждани за некачествено изпълнено асфалтиране, отводняване, маркировка, фуги, тротоари, както и за засегнати от ремонтите дървета, съобщи заместник-кметът по строителство Иван Йонков. В началото на април окончателните доклади на комисиите ще бъдат изпратени на фирмите-изпълнители със срокове, в рамките на които следва да бъдат отстранени констатираните нередности, уточни заместник-кметът.

Комисиите ще продължат да работят всяка пролет и есен през следващите 5 години до изтичането на гаранционния срок на ремонтите. Съгласно договорите, при неотстранени дефекти, фирмите ще бъдат санкционирани минимум с гаранционната парична вноска - 3% без ДДС от целия обем на изпълнените строително-монтажни работи, предупреди инж. Йонков. Той уточни още, че ако удържаните суми не бъдат достатъчни, съгласно договорите, общината има право да търси по съдебен ред необходимите средства за отстраняване на пропуските и нанесените щети.

Последвайте канала на

Десислава Станева
579 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини