Младен Мутафчийски: Не съм клеветял другарчетата си

  • 21 април 2013 10:26

  • 2177
  • 4
Младен Мутафчийски: Не съм клеветял другарчетата си
©

В моя случай оперативната работа беше свързана с разузнаването. Моята работа не беше да клеветя другарчетата си от посолството - както клеветяха в Шесто. Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия бизнесменът Младен Мутафчийски, който беше обявен за кредитен милионер, принадлежал към ДС.

Тайната ми мисия, която след разседлаването на досието не е тайна, беше в Етиопия, заяви бившият агент. Факт е, че не съм правил през годините никакви опити да залича досието си – работно или лично, въпреки че съм знаел, че го има. Никога не съм отричал в този смисъл някаква съпричастност. След 1988-ма съм свален окончателно от отчет и не съм използвал това нещо за някакви други връзки и контакти, заяви Мутафчийски. Поставяха ми задачи, които бяха важни и за икономическото развитие на България. От ЦРУ обаче не са му налагали задачи и не са се опитвали да го вербуват. Не се ми предлагали, категоричен беше той.

Не съм се засегнал, че съм сътрудник на разузнаването, а от това, че съм кредитен милионер. Никога не съм се опитвал да залича досието си. Никога не съм крил, че съм бил от разузнаването, каза още Мутафчийски. Той обясни, че недоумява защо името му е в списъка на кредитните милионери. Избягвам да взимам кредити от български банки, защото условията не са много добри. В Балканбанк и Балканинвест съм бил само в борда. Министърът на промишлеността на Жан Виденов тогава посъветва предприятията да не си връщат кредитите към банките, а закона не даваше право на трезорите да си върнат дадените пари. Така се стигна до фалит на банки, а и изрядните длъжници станаха кредитни милионери, категоричен беше Мутафчийски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2177 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.04.21 | 21:51

2
Започва да прилича на Шон Конъри..:))Добър играч е и е обигран.В час е!

2013.04.21 | 23:02

4
Хахахахаах Шон Конъри ? Тоя!?!? Сега излиза, че всички мръсници са служили на "Родината"!! Някаква тяхна си мръснишка "Родина"!!!
ДО СТАНИШЕВ

2013.04.21 | 21:51

3
Другари комунисти,социалисти и разбойници. Вие наистина преминахте всички граници,най-вече човешки и държавнически. Извадихте компромат от преди десет години за Станимир Флоров. Ами Другари социалисти,нали по това време министри на вътрешните работи бяха Р.Петков и М.Миков. Защо тогава не извадихте компромата или защо тогава не го уволнихте Флоров? Ама Другари комунисти/разбойници/ вие наистина съсипахте службите ,заради угрозата от нова катастрофална загуба на изборите. Ами след изборите Другари нали все пак трябва да има служби за сигурност. Какво правим тогава ? Демотивирахте състава на службите,а и така наречените секретни сътрудници. А тогава с мухоловки ли ще ловим мафията с бели якички и криминалният контингент. Сигурно тези ваши компромати и приказки за подслушване ще ви донесат някакви мижави гласове от ромите и пенсионерите в демнция, но вие разбихте държавността Другари Комунисти/олигарси/. Говорите за полицейска държава. САЩ полицейска държава ли е? Как така хванаха терористите толкова бързо? С мухоловки ли? Другари комунисти трябва да разберете че СРС-тата са най-силното оръжие за тежката престъпност. А вие по най-просташкия начин и разказахте за способите и техниката на български служби за сигурност. СРАМ И ПОЗОР. Вие Другари комунисти сте за съд. Това което никой на направи за двадесет и три години преход,вие го направихте за две седмици. Вие сте престъпници. Вие всички начело със Станишев трябва да отидете на политическото бунище.

2013.04.21 | 21:50

1
милия, жив да го ожали човек

Добави коментар

Водещи новини