Дянков: България има фискален резерв от 4,7 млрд. лв. (обновена)

  • 26 февруари 2013 13:07

  • 1916
  • 4
Дянков: България има фискален резерв от 4,7 млрд. лв. (обновена)
©

В Президентството започва свиканият от държавния глава Консултативен съвет за национална сигурност по повод усложнената ситуация в страната.

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи ще представи на съвета доклад, от който ще стане ясно, че държавата не е фалирала, това каза Дянков пред журналисти.

Дянков съобщи, че 4,7 милиарда е фискалният резерв на страната към днешна дата. "В сравнение с началото на мандата просрочените задължения на централно ниво са намалели 83%, на местно ниво в общините с 21 %. Общо просрочията са намалени с 66%. Това показва, че във фискалния резерв към днешна дата има 4,1 млрд. лева плюс 600 милиона, които са авансови плащания, ни ги дължи Брюксел, така че фискалният резерв е 4,7 милиарда към днешна дата", каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

"Няма никакви причини да се говори и да се спекулира с финансовата стабилност на България. За момента тя е една от най-стабилните държави в Европа”, каза Дянков. 

Допълнителното натоварване на бюджета с директните плащания на земеделските производители е в размер на 840 млн. лв., които се изплащат авансово за сметка на фискалния резерв. Това сочи информация за състоянието на публичните финанси към февруари 2013 година, представена от вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Общият размер на платените до сега през 2013 г. суми е със 120 млн. лв. повече от 2012 г., което също трябва да се има предвид при съпоставката на двете години. Допълнително влияние върху фискалния резерв в края на 2012 г. оказаха значителните трансфери по оперативните програми, които от сметки на фискалния резерв отидоха по сметки на общините. Общият размер на тези средства към началото на февруари е 798 млн. лв. докато в края на ноември 2012 г. са в размер на 414 млн. лв. С други думи фискалният резерв е намален с 384 млн. лева, се казва в анализа на Дянков.

За заседанието пристигна председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, лидерът на ПП "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, министрите в оставка Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и Николай Младенов и други.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1916 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.01 | 07:31

4
Тоя 4 г. лъжеше и сега дори продължава. Под финансова стабилност и "здраве" Дянков има предвид, че не сме тръгнали да припадаме от глад и студ и да умираме по улиците. Това му е отправната точка. Да не забравяме, че тоя плъх увеличи възрастта за пенсиониране с по 4 месеца на година. Само от тази врътка взе едни милиарди, които не е известно къде потънаха. Да не говорим за другите му гестаповски дивотии. Дори високите сметки за ток са схема за изтръгване на стотици милиони за нула време. Да не забравяме, че той е съветван от "добрите" хора от световната банка- неговите възпитатели, които денонощно мислят за нашето финансово, физическо и душевно "здраве".
Vladek

2013.03.01 | 07:29

3
Е как няма да е стабилна, нали обрахте и жълтите стотинки на хората... по-лошо управление, в съзнателния си живот, не съм виждал. Забравя да спомене обаче, че във фискално нестабилните държави живеят добре, докато в такива като нашата държава се чудим утре дали ще имаме и 1 левче за хляб. Неговата стабилност може да си я завре с 1 патрон в главата.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.01 | 07:26

2
Е КАК ТАКА КАТО Е НАЙ СТАБИЛНАТА СМЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ МИЗЕРНИЦИ С АФРИКАНСКИ ДОХОДИ И СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НА ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ Е 350-400 ЛВ--ТОЕСТ 200 ЕВРА? КАК ТАКА БЕЗРАБОТИЦАТА РЕАЛНО ГОНИ 50 % И ВСЕКИ ВТОРИ МЛАД ЧОВЕК Е БЕЗРАБОТЕН?? МАМКА ТИ ДЯНКОВ--УМРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
Az

2013.02.26 | 18:59

1
Nai-mladia chen na BKP - 19 godishen...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини