Дянков остава под наем в Бояна

  • 20 февруари 2013 07:46

  • 3627
  • 6
Дянков остава под наем в Бояна
©

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи остава в "Бояна". Бившият ковчежник на държавата има договор за наем до края на годината. Той плаща 1700 лв. за 200 квадрата апартамент. Жилището се води обособена част от резиденцията и няма връзка с вилите за премиер и президент.

Дянков си плаща режийните и всички разноски за поддръжка на дома. Това научи "Стандарт" от източници в ГЕРБ. Досега заплатата на ексфинансовият министър бе 2700 лв., като Дянков винаги е изтъквал, че за да живее и работи в България, харчи спестяванията си.

Днес Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи излиза от политиката. Ако правителствената рокада не е първа точка от дневния ред на Народното събрание, той ще участва в заседанието на кабинета. След което ще предаде поста на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Дянков няма да се кандидатира за депутат, дори Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г лично да го помоли за това, твърдят в коридорите на властта. Дянков, който се включи като експерт в кабинета, не е член на партия ГЕРБ и няма да влиза в нея. Бившият вицепремиер нямало да става и съветник в Министерски съвет. Той възнамерявал да се върне към кариерата си на международен финансист. И да обмисли сериозно предложението, което получи в началото на февруари. Тогава едно от трите най-големи издателства в САЩ отправи към Дянков оферта да издаде негова книга с икономически анализи за еврозоната отвътре. Финансистът отложи поканата, мотивирайки се, че не е коректно да го прави, докато е финансов министър и е лично ангажиран с политика.

В 12.40 ч вчера с полет от Виена Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи се прибра от Щатите. Той за малко се размина на летището с лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, който пък по спешност се върна от Брюксел заради скандалите в държавата.

Въпреки големия медиен интерес вицепремиерът в оставка профуча с правителствения си автомобил покрай журналисти. През прозорците на колата се видя само, че е в отлично настроение.

Дянков пристигна на правителствения ВИП. Пред железните порти на терминала го причакваше и екип на "Господари на ефира", които искаха да му връчат "Златен скункс". Но статуетката си остана в Господарите, а те хукнаха да го причакват пред финансовото министерство и пред сградата на кабинета на "Дондуков" 1.

Продължават да се спрягат най-различни версии кога точно и как Борисов е поискал оставката на ковчежника си.

Дянков научил, че е уволнен не лично от Борисов. А от Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, разказаха за "Стандарт" източници от ГЕРБ. Няколко драматични разговора е имало късно вечерта в неделя между премиера и доскорошната му дясна ръка. Те обаче не са се провели лично по телефона между двамата. А чрез българския еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Според източниците ни Бойко не искал да говори лично с Дянков, защото му бил бесен. Причините били три - непреведените в срок 1 милиард на зърнопроизводителите, писмо на ексфинансовия министър до еврокомисаря по икономическите и валутни въпроси Оли Рен във връзка с увеличената вноска на България в МВФ, заради което Борисов трябвало да се обяснява пред Брюксел, и отпуската на Дянков в САЩ, докато София се тресе от протести. От офиса на българския еврокомисар заявиха вчера за "Стандарт", че Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование няма да коментира правителствените рокади.

"Дянков направи много за финансовата дисциплина и стабилност. Направи неща, които на никой не се харесват - нито на министрите, нито на хората", похвали го вчера публично Борисов, докато ексвицето пътуваше от летището към финансовото министерство. Но допълни: "Дянков нямаше подкрепата на никого в партията и в правителството, само моята". Премиерът подчерта, че финансовият министър е изиграл важна роля. "Не случайно навсякъде ни хвалят за финансовата дисциплина", продължи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Освен финансов министър обаче той е и вицепремиер. И ако половината от работата е да осигури финансова дисциплина, другата половина е да има икономически растеж. В това отношение се справяше зле", отсече обаче премиерът. Той заяви, че вицепремиерът в оставка не е бил комуникативен с министрите.

"За да се срещнат те с него, трябваше да дойдат при мен", разказа Борисов. Той допълни, че освен това на ексковчежника му се е налагало и често да пътува до Щатите, където е семейството му и то във време, когато в България се вземат важни решения.

Като втора причина за оставката на Дянков премиерът посочи, че не се справил и с електронното правителство, а е поел пред него ангажимент за това. Третият мотив са парите за земеделците. "Кое налагаше да ми направи това със зърнопроизводителите", възмути се Борисов. И допълни: "Като знае, че ЕС ще ни върне парите, защо да не ги извади само за един месец? Ами, ако тук до протестите бяха застанали и тракторите".

Последната, четвърта причина за смяната на Дянков била "бруталното писмо", което министърът пратил преди десетина дни на Оли Рен. Наложи се аз да се обяснявам, да пиша писмо, че това не е българската позиция, каза гневно Бойко.

Всъщност Дянков заминал за Щатите решен, когато се върне, да си подаде оставката, твърдят още в ГЕРБ. Съобщил от САЩ, че ще го направи, щом се прибере, в средата на миналата седмица, в разгара на скандала със зърнопроизводителите. Той искал да отложи плащането на 900 млн. лв. субсидии за края на март или за второто тримесечие на годината, защото заради плащане по външния дълг (1,7 млрд. лв.) в началото на годината във фискалния резерв останали под четири милиарда лева. Но Борисов бил категоричен, че парите трябва да са в сметките на производителите в срок. И изпреварил Дянков с освобождаването му. Днес се очаква двамата да имат разговор на четири очи.

Последвайте канала на

3627 6

Коментари 6

Добави коментар
Отново изплува

2013.02.20 | 10:55

6
очакваното: в дъното отново са "служби" и партийни функционери, името на "кристалната лейди" свързвано със злия гений на комунистрическа Европа и СССР, тя и отличничката на ЕС лансирала "чудото на природата" и "международен финансов гений" СД и сега посредничила между двамата "гробокопачи" на България заради собствения си имидж. Кога най-сетне ще престанем да се натъкваме на "партия", "фунционери" и "служби" винаго щом започнем да търсим отговори в миналото ??? Направихме премиер една "мутра" и до вчера плакахме по форумите от него, а днес същите "овци български" питат "какво ще правим без него сега", ?... Quo Vadis... Какво искаш Българийо ???

2013.02.20 | 10:49

5
ББ бил вбесен от Дянков...уволнил го... а после го взел под "наем"... хахаха... т.нар. чалъми!
"крис"Сталина Георгиева

2013.02.20 | 10:39

4
Името на тая е Сталина Георгиева, кръстена на Сталин от баща ѝ, виден функционер и привърженик на култа към личността. Учила във ВИИ "Карл Маркс" в специално създадена група известна още тогава като "групата на ДС", степендиантка на фонфацията на Людмила Живковатова, тя е част от олигархията, формирана и от висшата номенклатура на БКП, към която принадлежи по рождение. В по-късните години, сама сложила едно КРИ пред първото си име и така се получило сегашното ѝ име КриСталина.

2013.02.20 | 10:32

3
Явно този некадърник е шеф на Борисов и е уволнен само формално
Нина

2013.02.20 | 10:32

2
Е хайде верно ни хвана онзи за канарчета.Кой ще му прави правите ако не това дребното и противно.Мутренски от най-евтините номера.Голям страх ги тресе определени хора ама истински и голям страх .
717

2013.02.20 | 10:11

1
Дянков, лисица гадна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини