Ген. Атанасов посъветва: Плевнелиев да си отговори на няколко въпроса за Цацаров

  • 21 декември 2012 13:47

  • 1396
  • 0
Ген. Атанасов посъветва: Плевнелиев да си отговори на няколко въпроса за  Цацаров
©

"Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното първо трябва да си отговори на няколко въпроса за Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и след това да подпише указа за назначаването му", коментира бившият директор на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, предаде Дарик.

Първият сред въпросите, на които Атанасов смята, че трябва да се търсят отговори, е конституционно съобразна ли е процедурата за избор на главен прокурор, проведена във ВСС, при условие че член 131 от Конституцията изисква тайно гласуване, а вчера гласуваха с електронна система.

„Вторият въпрос, на който трябва да си отговори президентът, е ще бъде ли независим главният прокурор, при условие че той сам призна, че се е запознал с делото „Тодорова срещу Цветанов" - дело, което не е подсъдно на неговия съд и го е взел от друг съд. Този нездрав интерес показва някаква зависимост и затова нека си отговори на въпроса и в по-голям мащаб дали главният прокурор ще бъде независим от изпълнителната власт. И на трето място: има ли високи морални и професионални качества човек, за който стана ясно, че си плаща данъците в зависимост от личния си интерес", каза Атанасов.

Той смята, че именно на тези три въпроса следва да си отговори президентът, преди да подпише указа.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини