Атанас Атанасов алармира ОЛАФ за "фрапираща корупция" при обществена поръчка

  • 10 октомври 2012 17:15

  • 1512
  • 2
Атанас Атанасов алармира ОЛАФ за "фрапираща корупция" при обществена поръчка
©

За "фрапантен случай на корупция" при обществена поръчка алармира депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров в Пазарджик. Сигналът ще бъде изпратен до главния прокурор и Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), съобщи БТВ.

По думите му една и съща фирма печели всичките шест позиции от обществена поръчка на Министерство на земеделието за доставка на хранителни продукти за социално слаби, като цените, при които печели позициите в поръчката, надвишават пазарните към дадения момент.

Става въпрос за поръчка на стойност над 27 милиона лева, а спечелилата фирма е ЕТ "Фантастика 95 – Георги Цанков" - Пловдив. Тя трябвало да достави захар, брашно, леща и други хранителни продукти, които след това се раздават на бедни по предварително изготвени списъци от Агенцията за социално подпомагане и БЧК.

Атанасов даде пример, в който твърди, че за доставката на захар при средна борсова цена от 1,66 лв. за килограм фирмата е спечелила с цена от 1,93 лв. за килограм.

"Обществените поръчки са се превърнали в корупционен механизъм, а фирмите, които печелят, се отчитат надлежно в партийната каса на ГЕРБ. Абсолютен цинизъм е да крадеш храна от бедните", коментира депутатът.

Според него корупцията в България е спаднала, защото за корупция вече се приема всяка далавера, в която управляващите не участват, а фирмите, които не се отчитат надлежно пред партийната каса на ГЕРБ, са наказани.

Обществените поръчки, които провеждат настоящите управляващи, бяха атакувани още миналата седмица от неправителствена организация, която предупреди, че има голяма вероятност държавата да върне голяма сума пари заради „опорочени процедури”.

Наложи се ресорният министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник да обяснява, че „жестоката” контролна система пази евросредставата в страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГерБсП

2012.10.11 | 11:04

2
Браво! Каква проста сметка само, стабилни факти подкрепват зловещата Улика. Вярвам на 50% , че не му е е налагало да смята, а направо е попитал Иван Костов как би процедирал самия той при подходящи условия на власт

2012.10.11 | 09:27

1
tova 6to ne go kazaha po tv.interesnoe

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини