Възстановяват жп спирката в село Генерал Тодоров

  • 10 декември 2012 16:03

  • 2541
  • 0
Възстановяват жп спирката в село Генерал Тодоров
©

След вчерашния протест срещу закриването на железопътната спирка Генерал Тодоров днес жителите на петричкото село отмениха блокадата на жп линията.

Пътническите влакове от и за Петрич, които преминават през Генерал Тодоров, ще спират отново там от 18-и декември, съобщи кметът на селото Добри Мавриков, предаде БНР.

И"мах среща с общината в град Петрич с господин Георгиев, след което се свързахме с областния управител, господин Хаджигаев, среща с началник гарата в град Петрич господин Калапсъзов, откъдето дойдоха и първите добри новини към нашия протест, разбира се, ... вече пътува за Благоевград на среща с областния управител, с което ние заявяваме искането за протест. Официално технологичното време, което трябва да изчакаме, не сме се отказали да протестираме, но новините, които ни даде господин Калапсъзов от "Пътнически превози"-БДЖ е, че линията ще се възстанови, че ориентировъчно към 18-и декември нашите хора отново ще имат възможността да използват жп линията и пътническия влак Генерал Тодоров - Петрич, което напълно ни удовлетворява", заяви Добри Мавриков.

Вчера десетки хора спряха влака за София в знак на протест срещу закриването на спирката. През селото не минава автобус заради срутения мост при село Рибник. Според ръководството на БДЖ по линията Петрич - Генерал Тодоров няма достатъчно пътници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2541 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини