Президентът Радев и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал от инициативата „Подкрепи една мечта“

  • 28 май 2024 15:38

  • 939
  • 2
Президентът Радев и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал от инициативата „Подкрепи една мечта“
© Булфото архив

На 30 май, четвъртък, ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип.

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“.

От 19.30 часа, в Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и неговата съпруга Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена ще посрещнат близо 80 зрелостници от цялата страна. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Продуцентската компания Дрийм Тийм Груп за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието ще бъде актьорът Руслан Мъйнов. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Орлин Павлов, „Дийп Зоун Проджект”, Елия, RIA, Мария Мутафчиева (Мери Бойс Бенд), DIA, „Юпитер 7“, Играта, Мойсей, Кристина Дончева, Дивна, „ЛаТиДа“, Тино, Мона, СкандаУ.

Започна приемът на заявления за стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Партньори на Администрацията на президента за реализиране на инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Инициативата „Подкрепи една мечта“ е насочена към младежите, настанени в социални услуги за резидентна и приемна грижа. В 11-и и 12-и клас в средното училище те получават подкрепа и напътствия за своето личностно развитие чрез образование или работа. Младежите са насърчени в решението си да продължат своето обучение във висше училище или професионален колеж, както и получават съвети за избора на подходяща специалност. Те се запознават с възможностите за реализация на пазара на труда чрез конкретни предложения за работа.

В подкрепа на мотивацията за учене Администрацията на Президента отпуска еднократна стипендия за младежите от инициативата, които са приети да учат в университет или колеж. Финансова помощ за отличен успех получават и учениците от 12-и клас, които са настанени в социални услуги. Средствата за стипендиите за студенти и ученици се набират по време на дарителската кампания, която президентската администрация организира ежегодно.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
939 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
К.а.т.и.л.а к.а.п.у.т

2024.05.29 | 07:16

2
Да светна родните соросмърши. Отзад спектакъла тече скандал след скандала. Краварските ционисти минаха всички граници на алчност. Дори и най-наведените взеха да зацепват, че САЩ иска да потопи Европа тотално в дългове, а ако не успее да я запали. Само неграмотник или промит мозък не му е ясно, че хегемонията над задокеанската кочина приключи. Това дето успяха да прикрият с пропаганда цъфна в подкрепата на Фашисткият Израел. А тук ще мизрестваме както винаги и ще се топим във вазелиня. Щото в мелето да ни праска ще се включат и Турчолята. Арестович обясни на глупаците укри, че Зеленски е най-обикновен нает актьор, който след като си изпее сценария си ляга да спи с охрана от МИ6. Когато питал Ермак защо няма никаква отчетност и никой не следи как крадат, отговора бил: Тихо, не питай. Тя парата си тече. Намерете си го в Телеграма.
Тази

2024.05.28 | 21:00

1
отрепка пак се навира на разни места, за да вони

Добави коментар

Водещи новини