Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет - Плевен

  • 28 януари 2022 12:31

  • 449
  • 0
Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет - Плевен
© Pixabay

Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет - Плевен /МУ/, които вече пристигат в града за новата академична година 2021/2022. Това съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.

Студентите идват от 31 държави - най-много са от Италия, Индия, Великобритания, Япония, Ирландия, Германия, Турция и Гърция. Има записани студенти-първокурсници от Корея, Китай, Шри Ланка, Канада, Ливан, Йемен, Либия, Египет и Зимбабве, както и за първи път граждани на Туркменистан и Косово.

Предвид пандемичната обстановка и ограничителните мерки, събитията, свързани с посрещането и адаптацията на чуждестранните студенти, се провеждат онлайн. Програмата включва поредица от полезни и развлекателни мероприятия - виртуална разходка из университета, онлайн информационни срещи за представяне на информационната система, на онлайн платформата за обучение, на библиотеката и други. Преди старта на учебните занятия чуждестранните студенти посещават курс по български език. От Центъра за чуждестранни студенти са организирани виртуални опознавателни игри с видео изпълнения от студентите, най-атрактивните от които ще бъдат наградени. По забавен начин те научават допълнителна полезна информация за Плевен и България.

Висшето училище по застраховане и финанси организира виртуален прием за студенти

Официалното откриване на новата академична година за новоприетите чуждестранни студенти ще бъде на 4 февруари с онлайн обръщение от проф. Ангелина Стоянова, ръководител на Центъра за чуждестранни студенти. Те ще бъдат приветствани с "Добре дошли" и от ректора на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров чрез видео обръщение. От 14 февруари започват и редовните учебни занятия в присъствена форма.

"МУ-Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по "Медицина" за чуждестранни студенти изцяло на английски език", припомни Дукова. В англоезичен курс по "Медицина" в университета се обучават над 1250 чуждестранни студенти от 56 държави. Към момента са дипломирани 18 випуска лекари-чуждестранни граждани, намерили успешна професионална реализация в цял свят - Европа, САЩ, Индия и Австралия.

Теодора Александрова
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини