Студентите на проф. Ат. Атанасов с премиера на „ЕКСТАЗИ“ тази вечер в НАТФИЗ

  • 16 декември 2021 16:32

  • 2829
  • 0
Студентите на проф. Ат. Атанасов с премиера на „ЕКСТАЗИ“ тази вечер в НАТФИЗ
© НАТФИЗ

Премиерата на „Екстази“ на сцената на Театър НАТФИЗ е последна за 2021 г., съобщават от културната институция.

Проектът на д-р Мартин Каров с класа на проф. Атанас Атанасов е реализиран по едноименния роман на Ървин Уелш „Екстази“. Познат повече като актьор на Сатиричния театър и композитор на театрална музика, д-р Каров избира за повод популярния синтетичен наркотик, за да се впусне в света на най-младите.

„Екстази“ е спектакъл за щастието“, споделя Мартин Каров и продължава: „Една хипнотична, ритмична, сюрреална и напълно реалистична приказка за смисъла на нашия живот. Всяко наше действие е мотивирано от универсалния стремеж на човека към щастие. Сякаш страдаме от абстиненция. И бързо трябва да си набавим необходимата доза“.

Но щастието си има и тъмна страна – предупреждават авторите на спектакъла, и е способно да причинява щети.  Спектакълът „Екстази“ е първата сценична изява за третокурсниците на проф. Атанасов и в неговото създаване участие вземат още Веселин Петров (асистент-режисьоар и тренинг), Тина Тодорова (художник), Весела Хаджиниколова (пластика и сценичен бой), проф. Иванка Бенчева (говорен педагог) и Арина Митева (грим).

16 и 21 декември, 19.30 ч., Сцена 47 на Театър НАТФИЗ - Преди да изберете някой от преките пътища към щастието!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2829 0

Свързани новини

Водещи новини