Нови правила за движение на училищните автобуси в столицата

  • 16 декември 2021 16:57

  • 810
  • 1
Нови правила за движение на училищните автобуси в столицата
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Училищните автобуси в София вече могат да се движат в бус лентите, реши Столичният общински съвет на заседанието си днес.

Според вносителите на предложението натовареният трафик в сутрешните часове води до закъснения.

Актуализираха бюджета на София с 6,6 млн. лева

"Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства, с изключение на пътните превозни средства, извършващи случаен или специализиран превоз на деца и/или ученици", е записано в променената наредба.

Там е посочено още, че в Направление "Транспорт и градска мобилност" на Столична община се създава и поддържа база данни относно специализираните превози. Базата данни се актуализира ежемесечно и се предоставя на Столична дирекция на вътрешните работи - отдел "Пътна полиция".

Вносителите изтъкват шест амбициозни цели, които си поставят с приетата промяна - улесняване на придвижването на децата до училище, облекчаване на престоя им в трафика, избягване на закъсненията чрез по-бърз и по-удобен училищен транспорт, гарантиране на безопасността на придвижването и намаляване на рисковите ситуации, популяризиране на училищния транспорт като лесно и удобно средство за пътуване от и до училище, което да доведе до облекчаване на трафика, както и осигуряване на спокойствие за родителите.

Мая Йорданова
810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.16 | 17:05

1
Трябва да се спрат от движение защото това вътре са селски деца които не би трябвало да се обучават , по добре ги карайте на някоя нива да се учат да копаят картофи

Добави коментар

Водещи новини