Промяна от МОН: Ето при кои случаи учениците вече няма да бъдат тествани за COVID-19

  • 01 декември 2021 12:44

  • 12004
  • 0
Промяна от МОН: Ето при кои случаи учениците вече няма да бъдат тествани за COVID-19
© Freepik

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище, без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие.

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г., съобщават от МОН.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено. Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат "зелен сертификат".

Над 1,200 млн. теста на седмица са необходими, за да се върнат всички ученици в клас

Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията, припомнят от просветното ведомство.

Актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа можете да видите ТУК

Владимир Василев
12004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини