Наши математици спечелиха 8 медала на олимпиада във Варна

  • 02 май 2024 21:34

  • 876
  • 0
Наши математици спечелиха 8 медала на олимпиада във Варна
© pixabay

Наши ученици спечелиха 8 медала от Балканската олимпиада по математика във Варна. Те завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови отличия, както и 4 почетни грамоти.

Като домакин България участва с 2 отбора от по шестима ученици. Златните медали спечелиха Марин и Деян. Те са сред най-добрите от добрите. И двамата са двайнайсетокласници в математическите гимназии във Варна и в София.

„Задачите бяха изключително трудни, но те все пак трябва да отсеят най-добрите сред над 130 участници от 22 държави. Така че със сигурност мога да кажа, че никоя от задачите не беше фасулска“, коментира Христов пред БТВ.

Калоян, трикратен световен шампион по скоростно смятане: Искам да стана учител

„За мен математиката е много, математиката ми дава смисъл до някъде. От друга страна понякога много ме удивлява“, казва Хаджи-Манич.

„Мисля, че много хора пропускат, че математиката всъщност е една много красива наука. И аз силно вярвам, че абсолютно всеки може да постигне тези успехи, ако положи усилията“, допълва Христов.

Двата отбора на България завоюваха 2 сребърни и 4 бронзови отличия. Домакин на олимпиадата догодина е Босна и Херцеговина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини