Райският газ е лесно достъпен, въпреки забраните и проверките

  • 29 юли 2022 19:21

  • 938
  • 0
Райският газ е лесно достъпен, въпреки забраните и проверките
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Парламентът прие единодушно забрана за продажба на райски газ на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. ГДБОП пък ще следи за търговията с опасното вещество в интернет.

Колко достъпен е райският газ за непълнолетни, въпреки че и в момента действа временна забрана, провери БТВ.

Проверката показа, че райският газ още е лесно достъпен. Без касов бон, защото продавачът дава капсулите пред дома си. Не искат лична карта. Така екипът си купува кутия с капсули с райски газ и балони.

Райският газ блокира тази част на мозъчната дейност

Репортер се свързва по телефона с човек, за когото има информация, че продава райски газ. Така успява да купи цяла кутия.

В социалните мрежи откриваме десетки обяви за продажба на райски газ. Свързваме се с един от доставчиците. Успешно поръчваме кутия с 24 капсули за 30 лева.

Междувременно 15-годишното момче, което колабира след токсичен коктейл с райски газ, вече е в добро състояние. Лесният достъп до вредни вещества като райския газ е сред причините за инцидента, казва майката.

При около 10% от проверките на Комисията за защита на потребителите са установени продажби на място, каза зам.-министърът на икономиката и индустрията.

Акция „Райски газ“ продължава и в следващите дни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини