Какви са мерките на МВР срещу войната по пътищата

  • 19 август 2022 09:06

  • 531
  • 1
Какви са мерките на МВР срещу войната по пътищата
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Постоянен полицейски контрол по основните пътни трасета в страната и автомобили на МВР в трафика. Това са част от 13-те мерки срещу войната по пътищата, които МВР обяви преди дни.

Целта не е да се глобяват хората, а да се запазят човешки животи, категоричен е Алекси Кесяков, съветник на служебния министър на вътрешните работи, предаде Нова тв.

Служителите на МВР ще трябва да познават контингента на територията, на която работят, и ще следят за безопасността на движението.

КАТ започва нова акция

Що се отнася до автомобилите на Пътна полиция, които ще се включат в движението, Кесяков обясни, че те засега ще са обозначени.

„Целта е ако тръгнете от тук към другия край на България, да не може да минете без да срещнете такъв контролен патрул”, обясни Кесяков.

Ще се извършва контрол и на местата, където се паркират тежкотоварни автомобили. При потегляне ще се проверяват водачите за употреба на алкохол.

Ще се засили и контролът в населени места, в които от години има хора, които шофират без книжки или нерегистрирани превозни средства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
531 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.19 | 09:24

1
мумията се завърна. титан на катаджийската мисъл.

Добави коментар

Водещи новини