Двойно завишени са били нормите на фини прахови частици във въздуха над Гара Елин Пелин

  • 26 юли 2024 16:03

  • 643
  • 1
Двойно завишени са били нормите на фини прахови частици във въздуха над Гара Елин Пелин
©

Двойно завишени са били нормите на фини прахови частици във въздуха над Гара Елин Пелин, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Това е отчела мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда, която е разположена в селото, на около 1 км от взривилия се склад.

Нормите са били най-завишени в 4:00 ч., когато са измерени 128 микрограма/м3. В 12 ч. стойностите са се нормализирали до 12 mg/m3. От ведомството отчитат, че не е имало регистрирани превишения на среднонощните норми за серен диоксид, азотен диоксид и озон. Не е имало и превишения на осемчасовата норма за въглероден диоксид.

Мобилните станции показват, че въздухът в Елин Пелин не е замърсен. Няма завишение на фините прахови частици, в норма са. Това обявиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция”.

Часове преди да загине: Доц. Шишков планирал зарята за Нова година в Пловдив

„Чрез дрон наблюдаваме района на взривовете и най-вече един от складовете, който казаха, че е доста пълен и не е гръмнал. Мисля, че няма такава опасност. Всичко започва да затихва. Чуват се остатъчни взривове”, поясни Стефан Георгиев от дирекцията.

 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
643 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.26 | 16:29

1
Дайте причината за инцидента. Защо е гръмнала най-добрата фирма, какво е правил най-големият пиротехник там? Как се е запалило, той как е напуснал? Защо другите са останали? Как пиратки правят гъба и гърмят дванайсет часа?

Добави коментар

Водещи новини