КЗП спря продажбата на райски газ на места

  • 27 юли 2022 16:47

  • 719
  • 4
КЗП спря продажбата на райски газ на места
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

КЗП установи продажба на райски газ и издаде заповеди за временно спиране на продажбите. Комисията за защита на потребителите още снощи e започнала масирани проверки срещу продажбата на райски газ, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

В първата вечер са били направени близо 30 инспекции в магазини и заведения в цялата страна. При три от тях е установена продажба на опасния газ. В тези случаи инспекторите на КЗП са взели проби и са издали заповеди за временно спиране на продажбите.

Започва масирана акция за продажбата на райски газ

На много места проверяващите екипи са установили, че търговците са получили нареждане за спиране на продажбата на продуктите. Такива случаи има и при онлайн търговията, където съдържанието, касаещо продажбите на райски газ, е свалено или е замаскирано под формата на балони.

Онлайн проверките са установили още, че за повечето сайтове, предлагащи райски газ, няма информация кои са собствениците. До платформите за онлайн търговия са изпратени разпореждания да информират незабавно кои са лицата и фирмите, които продават чрез тях от опасния продукт. На нарушителите ще бъдат връчени заповеди за спиране, а ако не го направят, ще им бъдат наложени санкции до 25 000 лв.

Проверките срещу продажбата на райски газ продължават и днес, като екипите на Комисията за защита на потребителите ще продължат обиколките си по магазини и заведения до късните часове на нощта.

„Проверките вече дават резултат. Ще бъдем безкомпромисни. Ще впрегнем всички усилия да защитим децата си“,  каза министър Нинова, цитирана от пресцентъра на икономическото министерство.

Мая Йорданова
719 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
А1 спря измами също

2022.07.28 | 22:16

3
Спря споразумение със Софийски съд?
Има и други споразумения

2022.07.28 | 22:17

4
Семерджиев и Радева директори на А1

2022.07.27 | 17:27

1
Корнела и омбуцманката да се захванат с природния газ, за райския има полиция ако е незаконен.
За криминал най-важен депутатски имунитет

2022.07.28 | 22:14

2
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами.

Добави коментар

Водещи новини