В Ловеч са регистрирани два опита за телефонни измами

  • 21 септември 2020 21:40

  • 469
  • 0
В Ловеч са регистрирани два опита за телефонни измами
© Pixabay

В Ловеч днес следобед са регистрирани два опита за телефонни измами.

По данни на гражданите, подали сигнал в ОДМВР-Ловеч, на телефоните им е постъпило обаждане от непознат, който в един от случаите се е представил за полицай, а при другото обаждане за служител на Дирекция "Национална система 112" към МВР. По познатата вече схема лицата са поискали съдействие /под формата на пари/ от гражданите за залавяне на телефонни измамници.

Измамник се представи за полицай и прибра парите и златото на баба в Силистра

Служители от "Криминална полиция" при ОДМВР-Ловеч отново предупреждават: "Бъдете особено внимателни, ако получите обаждане с искане на пари. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не хвърляйте пари и ценности през балкона и не ги оставяйте под контейнери, пейки, кошчета или на други места, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията".

Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, търсете обратна връзка, свържете се с полицията на тел.112, съобщават от МВР и допълват: "Поговорете за телефонните измами с възрастните си близки –  обикновено именно те попадат в капана на престъпниците. Постоянно им напомняйте за престъпните схеми и как да реагират, ако получат обаждане с искане на пари".

Novini.bg
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини