Засилено полицейско присъствие в Сотиря

  • 04 септември 2019 09:28

  • 1246
  • 2
Засилено полицейско присъствие в Сотиря
© Булфото (архив)

Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков във връзка с предприетите от Дирекцията мерки за сигурността и спокойствието на населението в сливенското село Сотиря след извършените посегателства върху деца. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Сотиря се обслужва от полицейски участък, на непрекъснато разположение са оперативен работник, както и патрулен екип в района. От 15 август, когато 7-годишната Кристин Георгиева стана жертва на убийство, в населеното място е засилено полицейското присъствие. „На денонощно разположение са патрулен автомобил и автомобил на пътна полиция със съответните екипи, както и екип на Специализираното тактическо звено за бързи действия. Засиленото присъствие продължава.

Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент, провеждат се беседи“, посочи ст. комисар Величков. Както на първия, така и на втория сигнал за посегателство спрямо дете, органите на реда са се отзовали незабавно и са реагирали адекватно на обстановката.

От ОДМВР са създали организация за ежедневен контакт с кметовете и кметските наместници на населените места. Със заповед на директора са сформирани мобилни екипи с участието на служители на ръководни длъжности, които ежемесечно посещават селата в областта.

Разчита се на доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници за осигуряване спокойствието на хората и за превенция срещу престъпността. От важно значение е съдействието при установяване на непознати или незаконно пребиваващи лица, каквато информация не е била предоставена своевременно по отношение на един от задържаните за посегателството от 30 август.

„Усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в Сливенска област е основен приоритет в работата на ОДМВР", увери ст. комисар Величков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Роб на влаЗта

2019.09.04 | 10:27

2

Засилено полицейско присъствие...
Паркирана патрулка и кой мине....-дай лична карта ,пожалогасител,аптечка и....АКТ.
Липсва контакт между МВР и хората .
МВР гони план -20АКТ ,10фиша,200проверени лица ,10ЧОФ на месец от служител....та кога .....кога .....да се видят проблемите.

boje

2019.09.04 | 09:45

1

провеждали се били беседи. бой трябва, какви беседи. то и кафе ще им носят.
аман от тая еврогейска либерастия.

Добави коментар

Водещи новини