Ето кога започва делото за убийството в Сотиря

  • 08 януари 2020 09:12

  • 341
  • 1
Ето кога започва делото за убийството в Сотиря
© Булфото (архив)

В Сливенския окръжен съд утре от 9.30 часа ще се състои първото разпоредително заседание по делото за убийство на седемгодишно дете от село Сотиря. Това съобщи пред репортер на БТА говорителят на Окръжен съд - Сливен съдия Мартин Данчев, който е и докладчик по делото.

21-годишният Мартин Трифонов е обвинен за убийство на малолетно дете по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване по чл.152 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода".

В Окръжния съд в Сливен е внесен обвинителният акт за убийството на Кристин от Сотиря

Първото заседание е подготвително, като на него се изяснява дали има допуснати процесуални нарушения, искания за доказателства и др. След това съдът насрочва заседание по общия ред в едномесечен срок с призоваване на свидетели и вещи лица.

По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие, заради промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт, посочи още съдия Данчев. Засега няма искане заседанието да премине при закрити врата.

Обвиняемият се намира в болницата на затвора в София, като в деня на делото ще бъде конвоиран до сливенския съд.

Близки на убитото в Сотиря момиче са обидени от опитите да се политизира недоволството им

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и доживотен затвор без право на замяна за убиеца на седемгодишната Кристин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.08 | 09:29

1

Съдиите не обичат да раздават доживотни присъди, а това е решението на циганския проблем. Целият цигански етнос трябва да изгние зад решетки и навън ще има мир и ред. Един такъв черен рецидивист изнасили и уби Виктория Маринова без да съжалява, а набезите им нямат край.

Добави коментар

Водещи новини