Защо няма повече полиция в Сотиря, където насилват деца?!

Преди два дни България осъмна с поредна зловеща вест, че в сливенското село Сотиря отново има регистриран случай на блудство с дете. В средата на миналия месец пак там един изрод изнасили и уби 7-годишно момиченце. Защо в това злополучно село няма засилено полицейско присъствие дори след ужасиите, които местни рецидивисти причиняват на деца?

И защо не се прави постоянен мониторинг на тези склонни към престъпления хора? А къде са безбройните лапачи от разните фондацийки, които уж са загрижени за „човешките права”, ама като стане нещо такова се крият в миша дупка? За сведение на неинформираните – близо 600 са НПО-тата, които работят за „интеграцията” на ромите, като затова ползват евросредства, които щедрите данъкоплатци на ЕС осигуряват!

Това са най-простички въпроси, които всеки нормален човек тези дни си задава, докато съпреживява отврителните вести за сексуално малтретирани невръстни.

През това време спецове си чешат езиците как точно да бъдат променени и допълнени законите ни така щото насилниците на деца  и възрастни да не минават метър, заобикаляйки строгостта на наказанието.

Справедливо ли е например насилниците, които без грам емпатия съсипват чужди животи да ползват привилегията на съкратената процедура при съдебно следствие, която им дава автоматичното право на съкращаване на присъдата? Тези не е ли най-нормално да гният зад решетките доживот, вместо да получат втори шанс като излязат от затвора, пак да изнасилват и пребиват. Защото практиката показва, че те правят точно така като по правило, а изключенията са незабележимо малки.

Сега се заговори за химическа кастрация на изнасилвачите на деца. Именити професори-лекари обаче са категорични - обобщено, че, ако изнасилвачите се кастрират, имало опасност те да станат педофили или най-малкото хомосексуалисти. Защото химическата, както и оперативната кастрация, спирала хормоналната функция в организма и т.н.и т.н.

Много са въпросителните затова как нормалните в обществото ни да се опазят от хората с престъпни отклонения. Еднозначни отговори, разбира се, няма и не може да има. Но хората са в правото си да се питат защо няма засилено полицейско присъствие в село Сотиря дори тези дни. Да не говорим, че то и нормално такова няма  в делничните дни нищо, че там само в циганската махала, където стават тези зверщини, живеят близо 3 500 жители.

Публична тайна е, че полицията в България е неефективна структура, която струва твърде скъпо на родните данъкоплатци, че това ведомство бъка от чиновници, които народът нарича „чантаджии”, но униформени на улицата почти няма. От близо 30 години там се говори за реформи, ама само се говори....По данни на Евростат там захлебват близо 49 600 души. Излиза, че в мегаполиса Ню Йорк, където живеят близо 15 милиона души, ченгетата са 33 000, а у нас са повече при значително по-малко население, но за сметка на това нашите са и по-неефективни.

Изхранваме повече ченгета и от тези в съседна Румъния, ама те имат по-добри резултати в борбата с престъпността, дори по отношение на крутите мерки срещу насилниците на деца – наскоро приеха нов закон, предвиждащ доживотен затвор за тези престъпления. Е, толкова ли е трудно и тук да се направи нещо по този въпрос? Или просто на никой политик и държавник не му пука за хорското нещастие, за сигурността и спокойствието на нормалните избиратели!

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет