Първи ден след балотажа: Ето ги окончателните резултати от вота

  • 06 ноември 2023 20:50

  • 13892
  • 27
Първи ден след балотажа: Ето ги окончателните резултати от вота
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Първи ден след балотажа в страната. Novini.bg следи за вас всичко най-интересно от местните избори 2023 г. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1157

Последвайте канала на

21:06 | 06 ноември 2023

Божидар Лукарски: Сглобката ще остане, но ще се преформатира с министерски рокади

При формирането на Столичния общински съвет ще проличи дали ще се формира сглобката. Това коментира бившият министър на икономиката Божидар Лукарски в студиото на "Денят ON AIR". 

Прочети още...
20:52 | 06 ноември 2023

Евелина Славкова: Няма да има генерална промяна в сглобката

Ако ГЕРБ не бяха загубили Варна, в София бяха отишли на балотаж, картината щеше да стои по друг начин – от партията на Борисов да водят разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България" за някаква промяна преди ротацията. Това заяви социологът от "Тренд" Евелина Славкова пред Нова телевизия по повод резултатите след балотажа.

Прочети още...
19:15 | 06 ноември 2023

Радан Кънев: Очаквах, че ще изгубим в София и Ваня Григорова ще стане кмет

Като равносметка на изборите бих погледнал две различни перспективи. Едната е какво означават те за партиите, а другата - какво значат за обществото. По отношение на партийния сблъсък, резултатите от местните избори са абсолютен хикс. Виждаме равен мач, в който никой не е доволен. Обикновено, когато никой не е доволен, значи резултатът е приличен. ГЕРБ получи своето: да се утвърди като политическа сила на този етап в България. Тя обаче категорично загуби доминацията си в местната власт, която, заедно с добрите отношение с ДПС, беше пълна. Техният мандат в момента е много далеч от това - и като брой кметове, и като баланс в различните общински съвети. Това коментира в интервю за "Офнюз" евродепутатът Радан Кънев. 

Прочети още...
18:50 | 06 ноември 2023

Борис Бонев също заговори за оспорване на изборните резултати и разкри ще се кандидатира ли за председател на СОС

Всеки участник в изборите има право да оспорва резултатите, ако не го удовлетворяват. Ние нямаме притеснения от нашата победа. Тя се доказва и с резултатите за райнни кметове. Спечелихме безапелационно 19 районни кметски места в София. Групата ни в общинския съвет е най-голяма. Всичко това говори достатъчно. 

Прочети още...
18:46 | 06 ноември 2023

Ваня Григорова отрече бижуто на врата ѝ да струва 6 600 долара, отговори от кого ѝ е подарък

Не аз оспорвам отделните изборни резултати, а коалицията, която ме е издигнала. А и не е точно оспорване, искаме проверка. Когато се виждат нередности, е редно да бъдат проверени. Имаме поредица протоколи, които са празни, а на сайта на ЦИК са качени попълнени. Ако разликата беше над 20 000 гласа, нямаше да се занимаваме с протоколи, но в този случай всеки глас е важен.Това коментира в интервю за „Още от деня“ Ваня Григорова.

Прочети още...
18:35 | 06 ноември 2023

Ваня Григорова спечели балотажа в ромските секции

Ваня Григорова спечели балотажа в ромските секции. Това показа справка в данните на Централната избирателна активност.

Прочети още...
17:53 | 06 ноември 2023

Васил Терзиев за оспорването на изборите: Нямам притеснения, знам как е постигнат нашия вот

Няма разочарование. За мен е важно да бъда кмет на всички софиянци, това важи и за всички от администрацията. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ избраният за кмет на София кандидат на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев в отговор на въпрос дали е разочарован от малката преднина, с която спечели изборната победа.

Прочети още...
17:41 | 06 ноември 2023

Проф. Антоанета Христова: Хекимян и Портних бяха неизбираеми кандидати

Никой не спечели, защото тези избори показаха няколко ясни процеса, по които почти вече няма спор и които се наблюдават от доста отдавна, но трябваше да бъдат съвсем видими, дето се казва на масата на изборите, за да може да определим и да кажем – да, няма, няма друг вид интерпретация върху това какво се случва в страната. Това заяви проф. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека при Българската академия на науките пред "Фокус".

Прочети още...
17:25 | 06 ноември 2023

Божанов разби с аргументи твърденията на щаба на Григорова за машините

"От щаба на Григорова поставиха под съмнение удостоверяването на машините. Бившият заместник-министър Благовест Кирилов показа снимка на машината при довереното изграждане, на която пише, че хеш кодът, който е показан, не може да бъде валидиран", пише бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в профила си във "Фейсбук".

Прочети още...
17:10 | 06 ноември 2023

BIRD.BG: При сравняване на протокола, качен в сайта на ЦИК, и копието, показано от щаба на Григорова, се виждат очевидни разлики

Днес експерт от щаба на Ваня Григорова показа копие от официален протокол от секция 224601006, в който няма нито един глас за никой кандидат. Той представи това като аргумент да се оспорят изборите, защото такъв празен протокол можело да се попълни с каквито си искате числа. Да, ама не, защото има и видеонаблюдение, пише bird.bg.

Прочети още...
16:24 | 06 ноември 2023

Борисов: ГЕРБ е първа политическа сила в страната

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов обобщи представянето на партията си на местните избори и на последвалите балотажи. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от ГЕРБ печелят на първи тур в 95 общини, на втори тур печелят в 38 общини или общо в 133 общини от 265, доволен е той.

Прочети още...
15:51 | 06 ноември 2023

"Галъп": 80% от гласувалите за Терзиев са висшисти, Григорова печели вота на дамите

В София демографската структура на вота показва, че сред по-младите и хората в активна възраст предпочитанията са насочени по-скоро към Васил Терзиев. При него над 80% от вота идва от висшисти, докато при Григорова този дял е десетина пункта по-нисък. Това показва първият прочит на профила на електората във втория тур на местните избори на Социологическата агенция "Галъп". 

Прочети още...
15:37 | 06 ноември 2023

Ваня Григорова: Ще бъда първата, която ще поздрави Терзиев, когато съдът реши, че тези резултати са законосъобразни

До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – това означава между 3 000 и 5 000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави г-н Терзиев, когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни. Това заяви на брифинг Ваня Григорова. 

Прочети още...
15:30 | 06 ноември 2023

Портних: Оставяме община Варна в чудесно финансово здраве

Оставяме общината в чудесно финансово здраве и с висок кредитен рейтинг, каза днес на пресконференция лидерът на ГЕРБ – Варна Иван Портних, който бе кандидатът на партията за кмет на града.

Прочети още...
14:43 | 06 ноември 2023

Проф. Огнян Герджиков за местните избори: Все същите политически играчи с една промяна

Няма нещо кой знае колко различно. Все същите политически играчи с една промяна, която прави впечатление за София, защото кандидат, който е представител на лявото пространство, беше на косъм да спечели кметските избори. Това каза пред БНР проф. Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание.

Прочети още...
13:19 | 06 ноември 2023

Ще оцелее ли "сглобката"? Христо Иванов: Няма смисъл да си извиваме ръцете

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" благодариха на всички гласоподаватели в специален брифинг на новият кмет на София Васил Терзиев.

Прочети още...
13:06 | 06 ноември 2023

Васил Терзиев: Ще работим за интересите на всички софиянци

"Всеки един от нас приема тази победа с икзлючителна отговорност", заяви на специален брифинг новият кмет на София от ПП-ДБ (Спаси София) Васил Терзиев.

Прочети още...
12:39 | 06 ноември 2023

Манол Пейков: Резултатът на ПП-ДБ в Пловдив е приличен

Резултатът на ПП-ДБ в Пловдив е приличен. Винаги съм твърдял, че демокрацията е бавен процес. Това заяви за Дарик депутатът от "Продължаваме промяната"-"Демократична България", общественик и издател Манол Пейков, който е от града на тепетата. 

Прочети още...
11:46 | 06 ноември 2023

Костадинов: Изборите приключиха, на дневен ред е оставката на правителството

"Изборите приключиха. Следващата тема, която идва на дневен ред, е оставката на правителството", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в профила си във Фейсбук.

Прочети още...
11:29 | 06 ноември 2023

Вили Лилков: Темите за София се подмениха с геополитически, намеси се и Путин между двата тура

Между двата тура на местните избори нямаше сблъсък на идеи за София. Лидерите на политическите сили, които се сблъскаха на балотажа подмениха диспута на кандидатите. Те се появиха на терена, започнаха да се борят по между си. Темите за София се подмениха с геополитически, намеси се и Путин. Това коментира в студиото на „Твоят ден”по NOVA NEWS Вили Лилков от коалиция "Синя София".

Прочети още...
11:25 | 06 ноември 2023

Битката за София приключи: Васил Терзиев спечели оспорваната кметска надпревара

Васил Терзиев печели оспорваната кметска надпревара в София.

Прочети още...
11:15 | 06 ноември 2023

ГЕРБ падна в 90% от балотажите за районни кметове на София и Варна

След като загуби кметското място в София, Варна и мнозинствата в общинските съвети, ГЕРБ падна и в почти всички балотажи за районни кметове там. В столицата вчера ПП-ДБ спечели 17 от 22 състезания. Във Варна партията на Борисов изгуби всичките три. Утеха е Пловдив с 4 успеха от 6, където спечели и общински кмет.

Прочети още...
10:37 | 06 ноември 2023

В село Струмешница не успяха да си изберат кмет и на втория тур

Жителите на петричкото село Струмешница не успяха да си изберат кмет и на втория тур на местните избори – това показват резултатите при 100 процента обработени протоколи, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия(ОИК) в Петрич Борислав Коконов. 

Прочети още...
10:00 | 06 ноември 2023

Официално: Пенчо Милков печели втория тур в Русе при 100% обработени протоколи

Пенчо Милков запазва кметския пост в Русе, сочат резултатите при 100% обработени протоколи в ОИК.

Прочети още...
09:35 | 06 ноември 2023

БСП победи "Левицата!" в Етрополе

Владимир Александров, издигнат от местна коалиция (МК) "БСП за България", печели балотажа и е новият кмет на Етрополе, сочат данните при 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Прочети още...
09:26 | 06 ноември 2023

Адв. Николай Хаджигенов: Хората не гласуваха, защото не харесват кофти манджи

Хората не гласуваха, защото те са достатъчно умни и не харесват това, което им се предлага.

Прочети още...
09:15 | 06 ноември 2023

Пълен обрат на балотажа в Пазарджик

Пълен обрат и изненада. След 16 години управление на Тодор Попов, от снощи Пазарджик има нов кмет – Петър Кулински.

Прочети още...
08:51 | 06 ноември 2023

Емил Кабаиванов печели Карлово с едва 167 гласа преднина пред кандидата на БСП

Емил Кабаиванов от местна коалиция СДС (ГЕРБ) печели изборите за кмет на Карлово, сочат данните на ЦИК от 100% обработени протоколи на секционни избирателни комисии.

Прочети още...
08:37 | 06 ноември 2023

Новият кмет на Благоевград: Ще поставим града на инвестиционната карта на България

Ще работим за обединението на Благоевград, да оправдаем очакванията на хората. Това заяви новият кмет на града Методи Байкушев в ефира на Нова.

Прочети още...
08:33 | 06 ноември 2023

Пепи Димитрова: Борисов се държи като сърдито дете, но болката му е основателна

Бойко Борисов се държи като сърдито дете. Болката на Борисов е основателна обаче - победата на ПП във Варна е изненада, но Борисов трябва да се сърди на своя кмет Иван Портних. Това заяви Пепи Димитрова, пиар експерт, в ефира на Нова.

Прочети още...
08:31 | 06 ноември 2023

Гласоподаватели напълниха урните с послания: Чий е Крим и други „бележки“ върху бюлетините

Бум на недействителните бюлетини прогнозираха анализатори. Тази тенденция пролича още в средата на изборния ден вчера. Недоволни от липсата на реален избор граждани бойкотираха процеса, като написаха „послания“ върху бюлетините с ясното съзнание, че така те ще са невалидни.

Прочети още...
08:24 | 06 ноември 2023

Наталия Киселова: Вече по друг начин ще върви разговора за Изборния кодекс

"Изборният кодекс не поставя изискване колко човека да участват. Изборите са легитимни, хипотетично дори само, ако семейството на кмета да отиде да гласува, то вота е легитимен"

Прочети още...
08:15 | 06 ноември 2023

Голямата битка в София и София-област: Кой печели изборите?

В София според данните към 7:00 часа, на база обработени 99,78 на сто от протоколите от СИК в OИК, Васил Терзиев, издигнат от „Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), печели 48,17 на сто, а Ваня Григорова от "БСП за България" - 46,92 на сто от вота.

Прочети още...
08:05 | 06 ноември 2023

Дупница избра Първан Дангов за нов кмет на града

Новият кмет на Дупница е Първан Дангов от "БСП за България", при 100 % обработени протоколи, по данни на Общинската избирателна комисия.

Прочети още...
07:57 | 06 ноември 2023

ГЕРБ печели кметските избори в 13 областни града, ПП-ДБ в четири, и БСП в четири

Категорична победа и за кметското място в Монтана за ГЕРБ още на първия тур. Жителите на града преизбраха дългогодишния си градоначалник Златко Живков за седми пореден път.

Прочети още...
07:46 | 06 ноември 2023

Всички СИК предадоха протоколите си в "Арена София"

На втория тур - значително по-бърза работа в предаването на протоколи и броенето на бюлетини в София. Всички секционни избирателни комисии предадоха успешно своите изборни книжа в "Арена София" още към 03:30 часа през нощта. Към 7 часа са останали само членовете на Общинската избирателна комисия, които продължават обработването на даните.

Прочети още...
07:43 | 06 ноември 2023

Новият кмет на Пловдив: Няма да участваме в задкулисие, всичко ще бъде в полза на града

Проведохме положителна предизборна кампания, дадохме много решения на гражданите. Достигнахме до почти всички пловдивчани. Това коментира новият кмет на Пловдив Костадин Димитров.

Прочети още...
07:38 | 06 ноември 2023

Мониторинг на цялата администрация ще прави новият кмет на Варна Благомир Коцев

Мониторинг на цялата администрация ще прави новият кмет на Варна Благомир Коцев. Знам кои са основните проблеми, които варненци искат да бъдат решени първи, заяви той по БТВ.

Прочети още...
07:32 | 06 ноември 2023

При 99,78% обработени протоколи Васил Терзиев недостижим на върха в София

Васил Терзиев е новият кмет на София.

Прочети още...
07:26 | 06 ноември 2023

Пловдив избра новите си районни кметове

Пловдив избра новите си районни кметове на балотажа на 5 ноември.

Прочети още...
07:24 | 06 ноември 2023

Методи Байкушев печели в Благоевград при 100% обработени протоколи

Методи Байкушев е новият кмет на Благоевград, сочат данните при 100% обработени протоколи в ОИК.

Прочети още...
07:23 | 06 ноември 2023

Новият кмет на Плевен: Първо ще направим одит на общината

Първо ще направим одит на общината. За нас е важно да довършим магистралата, важна е хигиената в междублоковите пространства, ще обърнем внимание на спорта. Това коментира новият кмет на Плевен д-р Валентин Христов.

Прочети още...
07:16 | 06 ноември 2023

ГЕРБ губи и трите варненски района, където имаше балотажа

ГЕРБ губи и трите варненски района, където се проведе балотаж.

Прочети още...
06:34 | 06 ноември 2023

Най-нови данни от ЦИК: Терзиев води пред Григорова в битката за София, Варна и Пловдив вече избраха своите нови кметове

Нощта на изненадите продължава, а голямото пренареждане с кметските столове из страната няма край.

Прочети още...
06:32 | 06 ноември 2023

Неучебен ден за всички училища с избирателни секции

Цветелина Кирилова
13892 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2023.11.07 | 00:22

27
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.11.06 | 14:12

26
Искате ли нови усещания в се`кса? Се`кс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

2023.11.06 | 09:47

20
иван 2023.11.06 | 08:29 16 ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...

2023.11.06 | 10:00

24
Преди 23 години направих най добрия избор,махнахсе от България

2023.11.06 | 09:55

22
Узаконихте едни хайдути за 4 години,не гласувайте и не плащайте нищо в България
Споко

2023.11.06 | 09:49

21
Българите не гласуваха на тези избори!!! Имаше само цигански вот.
иван

2023.11.06 | 08:33

17
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...

2023.11.06 | 09:58

23
Не плащайте нищо за Бюджета,даги видим тогаз хайдутите,излезте от системата за плащане..

2023.11.06 | 09:35

18
Когато фалшифицираш резултата, ще паднеш скоро. Изборите не са само цифри, те са участие на мнозинството хора.
иван

2023.11.06 | 08:32

16
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...
иван

2023.11.06 | 08:32

15
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...
иван

2023.11.06 | 08:31

14
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...
иван

2023.11.06 | 08:30

13
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ И КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРИ. БЪЛГАРИН ЛИ Е ТОЙ Е ПРОДАЖНИК ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ПРОДАВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ. КОГАТО БЪЛГАРИНА Е ОТСТЪПИЛ ОТ БОГА ВИНАГИ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ГО ПОРОБВАЛИ..... БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ...

Добави коментар

Водещи новини