Всички СИК предадоха протоколите си в "Арена София"

  • 06 ноември 2023 07:46

  • 856
  • 2
Всички СИК предадоха протоколите си в "Арена София"
©
Слушай новината Слушай новината

На втория тур - значително по-бърза работа в предаването на протоколи и броенето на бюлетини в София. Всички секционни избирателни комисии предадоха успешно своите изборни книжа в "Арена София" още към 03:30 часа през нощта. Към 7 часа са останали само членовете на Общинската избирателна комисия, които продължават обработването на даните.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Процесът по предаване на протоколите беше много по-бърз и по-улеснен, тъй като кандидатите бяха по-малко и нямаше преференции, което пък сведе до минимум възможността да се допускат грешки при предаването на изборните книжа.

При 99,78% обработени протоколи Васил Терзиев недостижим на върха в София

Все пак обаче се породи напрежение по две основни линии. Едната беше свързана с транспорта, тъй като някои от членовете на СИК-овете се оплакаха от организацията в това отношение. Другата линия, по която се породи напрежение, беше появата на кандидати за районни кметове от "Продължаваме промяната" и "Спаси и София". Те пристигнаха в "Арена София" около 22 часа, останаха около 2 часа, след което си тръгнаха. 

Представителите на местната коалиция бяха лаконични. "Дойдохме да проследим как става предаването на гласове. До момента нямам притеснения. Искаме да проследим, че всичко става както трябва", заяви Кристиян Христов, кандидат за кмет на район Подуяне от МК “ПП-ДБ (Спаси София)”.

Обясниха идването си с малката разлика между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Посочиха и опасения, че може да има грешки при вкарването на протоколите в системата. "Искам да наблюдавам, изборите са важни, резултати са малки, хората са уморени. Повече очи - по-добре", подчерта и Трайчо Трайков, кмет на район “Средец”.  

Кметът на район “Средец” остана пред залата. Оказа се, че тъй като е избран на първи тур, няма право да следи процеса. Според правилата в залата могат да са само кандидати, но не и вече избрани. Някой кандидати за районен кмет не дойдоха лично, а имаха редставители, предава Нова тв.

Общо 18 души от ПП-ДБ и “Спаси София” влязоха в залата. Бяха там близо 2 часа. За някой се оказа проблем, че следят прозрачността зад плексигласов прозорец. 

А, пред залата - оживление. Комиците предаваха книжата си бързо. Чакането на маршрутки отвън и този път изнерви някои. От Общинската избирателна комисия обясниха, че не са задължени да осигуряват транспорт, но го правят от години и допълниха, че бусовете тръгват, когато са запълнени. 

Първи ден след балотажа и първи междинни резултати

А, в залата стана традиция да има аплодисменти при всяко кръгло число на предаден протокол. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
856 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.06 | 10:13

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

2023.11.06 | 08:41

1
напролет с шутове

Добави коментар

Водещи новини