Христо Иванов: Да си стегнем държавата и да защитим България

  • 30 септември 2022 19:07

  • 873
  • 21
Христо Иванов: Да си стегнем държавата и да защитим България
©
Слушай новината Слушай новината

„Това, което стана днес е най-важният въпрос, по който да се произнесете в неделя. И в светлината му да вземете решение как да гласувате. Днес видяхме, как един диктатор си взе от съседна страна територия с размерите на България. Ако Путин го направи безнаказано, всеки ще може да направи същото“, заяви съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отХристо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в онлайн обръщение в последния ден от предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

Ето и целият текст на изявлението му:

„Видяхме как Путин пространно обясни, че войната не е между него и Украйна, а срещу международния ред и Запада. Войната е цивилизационен сблъсък по избор на Путин срещу тази цивилизация - нашата, на България и нашия начин на живот.

Днес видяхме как Путин завоалирано отново размаха заплахата за употреба на ядрено оръжие. Той каза, че бомбардировките в Хирошима и Нагасаки са прецедент, очевидно намеквайки за възможна употреба на тактическо ядрено оръжие в нашия регион.

Тази заплаха, тази нова реалност, в която се намираме, е основният въпрос, по който ще трябва да се произнесете в неделя. Призовавам да излезете и да се произнесете. 

ДБ: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта "Турски поток"

Ще ви кажат, да не говорим за геополитика. Да пребиваваме в изтласкване на тази реалност, да не мислим за нея, да забравим за нея. Това няма да помогне.

Ще ни кажат да се снишаваме, да бъдем във фактически неутралитет спрямо Русия,

да се предадем предварително. Това също няма да помогне.

Когато започне да се налага правото на силния, законът на джунглата - снишаването, подличкият неутралитет няма да помогне. Ще чуете искания за мир - привиден мир няма да помогне на България.

Въпросът е как да защитим в България, как да защитим нашата стабилност, нашия начин на живот и нашата икономика.

Ще ви кажат да се страхувате, но страхът е много лош съветник. Да, ще бъде трудно, тази война няма да свърши скоро и тя може да ескалира. Да, тя ще продължава да предизвиква всякакви ефекти върху нашия живот, икономика и енергетика.

Няма нужда да се страхуваме, да се снишаваме, да се правим, че не забелязваме, не трябва да да капитулираме предварително. Има нужда са стегнем, да си стегнем държавата, да си стегнем институциите, службите за сигурност, отбраната и икономиката. И така ще се справим и ще излезем по-силни от всичко това.

България може да излезе от този изключително труден период, от този сплит от всякакви предизвикателства, по-силна.

Това, което изисква ясен поглед и последователност и готовност е да не се крием и да не се снишаваме и затваряме очи. Това, което се изисква е воля. Затова призовавам да подкрепите “Демократична България”.

“Демократична България” ще участва само в управление, което има ясна и категорична политика по всички измерения на путинската агресия срещу целия международен ред и срещу Украйна. Защото най-бързият начин Путин да бъде спрян е неговата агресия в Украйна да претърпи неуспех.

Ще настояваме за ясна и последователна политика без никакви усуквания и отлагания по отношение на помощта за Украйна, модернизацията на българската армия, санкциите срещу Кремъл и пълното и окончателно скъсване на българската енергетика с нейната зависимост от Русия.

Твърдо и последователно ще отстояваме необходимостта от съдебна реформа и върховенство на закона. Само така ще скъсаме с онзи корупционен модел, който позволи на Кремълското влияние в България никога да не бъде прекратено, заради който никога не беше направена лустрация, а българските медии, служби и културни институции останаха под този тип токсичен радиационен фон и ги слушаме и виждаме и днес. 

Христо Иванов обяви три условия за участие на ДБ в правителство след изборите

Това се политики, които могат да станат двигател на икономическото възстановяване и растежа на България.

Тези три неща ще бъдат наш абсолютен приоритет. Те са начинът България да се стегне и да отговори на тази заплаха.

Нашата принадлежност към ЕС и НАТО, нашето участие и възползване от всички възможности, които дават всички съюзи, са гаранцията, че България ще може да излезе по-силна“.

Филип Епитропов
873 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
радев

2022.10.01 | 08:31

21
марш бе плъх к урвички
PaulaFox

2022.09.30 | 23:40

20
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Рапунцел

2022.09.30 | 21:48

19
ДБ е вредна за България и не трябва да влиза в парламента!
NB!

2022.09.30 | 21:28

18
Гласуваш за герберастките престъпници, получаваш сарайския милиардер с дворците, сараите и яхтите, както и Данчо Ментата, и Карадайрето! Гласуваш за сикаджията и получаваш ДеПеСе-то, тоест, коалицията на ада, от който поне за седем месеца се бяхме спасили!
баба гицка"

2022.09.30 | 21:06

17
червен лизач, маша на бобока, прокопа и божков, вие сте позор за България
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.09.30 | 20:56

16
С ТЕБ ЛИ, МА, КУPBO ЧИФУТСКА?
Eлeктpа

2022.09.30 | 19:50

11
Гласуваш за Гнома и Ристю, и получаваш Киретата и Краднелия...

2022.09.30 | 20:19

15
Е то гласуваш за крадлив тиквун и получаваш и крадците от ДПС.

2022.09.30 | 20:18

14
А ти колко пъти вече си у парламенто ,що не я стегна досега та още искаш да я стягаш.То 30г. такива стегачи ка,то те,бе и глей на кво дереджа сме.
PaulaFox

2022.09.30 | 20:11

13
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Аз

2022.09.30 | 20:04

12
Не ме кефиш просто

Добави коментар

Водещи новини