Бившият зам.-външен министър Керемедчиев: РСМ се разделя с пътя си към евроинтеграция

  • 10 май 2024 08:40

  • 1902
  • 11
Бившият зам.-външен министър Керемедчиев: РСМ се разделя с пътя си към евроинтеграция
© Novini.bg/ Canva

РСМ категорично се разделя с пътя си за своята европейска интеграция. Това каза пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и на икономиката.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1262

Според него Северна Македония поема по познатия ѝ вече път на сближаване със Сърбия, Русия, Китай и Унгария, на пряка конфронтация със съседите и "противопоставяне на Брюксел и европейските ценности".

Новоизбраният президент на страната Гордана Силяновска е юрист и много добре знае, че развалянето на споразумения ще поведе страната в съвсем различна посока и ще има сериозни последици, посочи той относно анонсираното от Скопие преразглеждане на договорености на страната с Гърция и ЕС.

Коста Филипов, журналист: Новият президент на РСМ Силяновска вече "проговори" на сръбски език след победата си

В РСМ има затвърдени не само антибългарски, но и антиевропейски настроения, отчита Керемедчиев.

"Реториката ще бъде смекчена, но политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските нагласи, настроения няма как да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни отношения и не виждам как това ще се подобри", коментира той в предаването "Преди всички".

Подадената от България ръка ще остане увиснала във въздуха и няма да бъде поета от македонските управляващи, смята Милен Керемедчиев.

По думите му, "България няма накъде да отстъпва" и оттук нататък трябва да имаме "изключително твърда и последователна политика", защото в Скопие смятат, че страната ни има слаби позиции като член на ЕС и те могат да бъдат променени под натиск.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1902 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.05.10 | 10:41

11
da no makedoncite sa po umni i ne iskat da sas slugi kato BG na evrogeiovete ne vijdat smisal vav tova
Ники

2024.05.10 | 10:41

10
Времето ще постави всичко на място. "Гордите Македонци" ще станат шиптьри, като не искат да са бьлгари. Историята го е доказала. Как не могат да разберат, че са обречени. Истината е че щом са толкова упорити и глупави и разделени, значи са истински бьлгари!!!!
Da zaminavat v Sibir zaedno sas srabskite mizernic

2024.05.10 | 09:55

9
Da zaminavat v Sibir zaedno sas srabskite mizernici!!! I nie pove4e nqma da gi butame napred tapi neshtastnici!!!
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.10 | 09:00

4
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.
Тошко Йорданов

2024.05.10 | 09:45

8
KO ? NE !

2024.05.10 | 09:15

7
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Аква

2024.05.10 | 09:11

6
Защо непрекъснато тикаме насила македонците в омразния европейски съюз. Те не искат да влизат в тая войнолюбива коалиция и мечтаят за брикс. Дано им се получи!
айде на бас

2024.05.10 | 09:09

5
че ще почнат преговори за влизане в ес въпреки, че няма да изпълнят и условията на френското предложение, което не е нищо ... няма нищо да спрат да кр@дат българска история... кра.варите ще натиснат тука марионетките и те няма да кажат нищо, а тея ана.лизатори нека си плямпат
Барута

2024.05.10 | 08:49

2
Шиптърите ще ги излекуват от сърбоманията! Не се занимавайте с тази измет.
ПУКНИИ М Ъ Р Ш О

2024.05.10 | 09:00

3
Хапчетата АТИЛКЕ ПРОСТА ибана

2024.05.10 | 08:47

1
UMNI HORA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини