Димитър Ганев: Изглежда фактически невъзможно да се направи управление от две формации

  • 10 май 2024 08:38

  • 1051
  • 4
Димитър Ганев:  Изглежда фактически невъзможно  да се направи управление от две формации
© Нова тв

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина? Кой печели и кой губи от скандалите в края на 49-ото Народно събрание? Каква предизборна кампания ни очаква и на какви послания ще разчитат бъдещите депутати?

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 120

Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха социологът от „Тренд” Димитър Ганев и колегата му от „Галъп” Първан Симеонов.

„На база на данните, които получаваме последните два месеца – изглежда фактически невъзможно или много трудно постижимо, да може да се направи управление от две формации. Това, което беше възможно в 49-ото Народно събрание. Тоест след вота, за да се състави мнозинство, което да излъчи правителство – ще са нужни три партии. Има няколко възможности за това каква може да е конфигурацията от тези три партии. През цялото време ще виси въпроса, че може да има нови избори наесен”, заяви Димитър Ганев.

Кирил Петков за ГЕРБ и ДПС: Не е въпрос на политика, въпрос на сделка е

„Най-важният въпрос е кой е втори? Това е въпросът на тези избори. Големият въпрос на този вот е ще продължи ли сривът на ПП-ДБ или те ще се стегнат и ще заемат второто място? Това е главният въпрос. От него ще зависи всичко останало. Защото, ако ПП-ДБ не са втори или даже не са трети – представете си, че „Възраждане” избухнат нещо, тези партии са избухливи – може нищо особено да не направят, но може веднъж да избухнат, но така, че да го запомним. Представете си, че  г-н Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на даде всичко от себе си? Аз си го представям много добре? Тогава ПП-ДБ остават четвърти. Това е нова България. Тогава въобще разговорът дали ще има коалиционно споразумение.. сглобка – приключва”, подчерта Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1051 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
s

2024.05.10 | 11:43

3
Дай боже ППДБ да са 4-ти!

2024.05.10 | 13:12

4
От твоите уста- в Божиите уши!!!

2024.05.10 | 09:54

2
Престъпници! Мястото ви е в затвора.

2024.05.10 | 09:14

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини