В Русе доставиха хартиените бюлетини за вота в неделя

  • 26 септември 2022 14:44

  • 147
  • 0
В Русе доставиха хартиените бюлетини за вота в неделя
© Bulphoto/архив

Хартиените бюлетини, които ще бъдат използвани на вота в неделя, бяха доставени днес в Русе. Всички изборни книжа ще се съхраняват с постоянна полицейска охрана.

203 800 бюлетини за предстоящите на 2-ри октомври предсрочни избори за народни представители бяха доставени днес в Русе. Те бяха посрещнати от представители на Областната администрация и Районната избирателна комисия. Създадена е организация всички изборни книжа да бъдат предоставени на общините от региона в най-кратки срокове.

"Не очакваме да има проблем, въпреки че трябваше да заложим и едни 10% отгоре, които в последния момент ЦИК реши, че няма да залага. Смятам, че тези бюлетини ще бъдат напълно достатъчни, тъй като предполагам, че не бихме могли да постигнем 100-процентна избирателна активност".

Това каза председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова и допълни, че до този момент разкритите постоянни секции в областта са 327, като в 290 от тях ще се гласува с електронно устройство.

Ден преди изборите се очаква да пристигнат 310 машини, предаде БНР. Същевременно са разкрити и шест подвижни секции за хора с увреждания, а предстои да се организират и секции в болничните заведения и ареста.

Десислава Станева
147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини