Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха в област Търговище

  • 27 септември 2022 15:06

  • 417
  • 0
Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха в област Търговище
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хартиените бюлетини за вота на 2 октомври пристигнаха днес в област Търговище. Областният управител Станимир Парашкевов, главният секретар на областната администрация Тодорка Танева, служители на администрацията и представители на Районната избирателна комисия (РИК) наблюдаваха процеса на получаването им.

Броят на бюлетините за Търговищка област е 118 900. По данни на ЦИК, броят на избирателите в  областта е 117 136, разпределени в 267 избирателни секции.

Бюлетините за вота пристигнаха във Варна

Изборните книжа и бюлетините ще бъдат съхранявани в областната администрация с постоянна полицейска охрана. Ще бъдат разпределени по предварително изготвен график на общинските администрации за съхраняване. В деня за размисъл, в присъствието на представители на РИК-Търговище, те ще бъдат предоставени под полицейска охрана на секционните избирателни комисии по населени места в областта.

Председателят на РИК-Търговище адвокат Диана Игнатова посочи, че кампанията за вота на 2 октомври в 28-ми МИР протича нормално. В комисията са подадени два сигнала - за агитационни материали, поставени на нерегламентирани места, предаде БТА. 

По-рано днес в областната администрация в Търговище се състоя работна среща по организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори. Обсъдени са въпроси, свързани с координацията между РИК и фирмата доставчик на машините за гласуване – „Сиела Норма“, охраната на устройствата за гласуване, логистиката по разпределението им в избирателните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, организацията по приемане на изборните книжа, както и подготовката на структурите на ОД на МВР за охрана на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в районите на избирателните секции.

Мая Йорданова
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини