Изборите в България са водеща тема за световните информационни агенции

  • 14 ноември 2021 18:28

  • 1712
  • 1
Изборите в България са водеща тема за световните информационни агенции
© Булфото

Парламентарните и президентски избори в България са водеща тема за световните информационни агенции, които отразяват хода на изборния ден и коментират обстановката в страната.

Българите гласуват за трети път тази година, но без особена надежда, че поредните парламентарни избори най-накрая ще доведат до съставяне на стабилно правителство, което да продължи битката с новата вълна на разпространение на коронавируса, коментира Франс прес.

Избирателната активност е ниска, а много хора са разочаровани заради разпокъсаната парламентарна картина след изборите през април и юли и провалилите се опити за формиране на управляваща коалиция. Агенцията отбелязва, че служебното правителство не е наложило по-строги мерки, срещу заразата и за ограничаване на случаите с фатален изход, а несигурността и увеличаващите се цени на тока и газа са бич за икономиката.

ЦИК с последни данни за изборите

Според агенция Ройтерс, ако изборите отново не излъчат категоричен победител, за България ще бъде по-трудно да се справя с високите цени на енергоносителите, скока в случаите на Covid-19 и ширещата се корупция. В дългосрочен план може да се забави планираното приемане на еврото.

Ройтерс отбелязва и осигурената възможност на карантинирани избиратели да гласуват с подвижна урна.

Звукоинженерът Емил Манджуков разказа пред агенцията: "Слава Богу, има и такава опция. И между другото, хората се отзоваха много бързо. Пред малко повече от два часа съм се обадил, имаше моментална реакция от всички инстанции и фактът е, че ние гласувахме".

Константин Тодоров
1712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хахаха

2021.11.14 | 18:57

1
Хахахахаха майтап

Добави коментар

Водещи новини