Ниска избирателна активност в Столипиново

  • 14 ноември 2021 17:18

  • 647
  • 1
Ниска избирателна активност в Столипиново
© Булфото (архив)

Вяло започна изборният ден в пловдивския квартал "Столипиново". Избирателната активност в 10-те секции на  ОУ "Пенчо Славейков"  е идентична  с упражнилите правото си на вот по-малко от 10 граждани, предаде БНР.

В една от секциите почти до 10 ч. нямаше нито един гласувал.

В ранния следобед в етническия квартал има секции, в които са гласували едва по 20 души.  

В сравнение с изборите през април и юли активността в "Столипиново" днес е по-ниска, сочат данните за хода на вота.

Избирателите коментират, че  гласуването с машини ги е затруднило и по тази причина изчакват с решението си да отидат  до урните. По думите на Борислав Драгов - председател на  една от секционните комисии, при гласуването за Народно събрание на 4 април с хартиени бюлетини до 10 ч. е имало и над 100 гласували.

Всички секции  са с пълен състав на членовете на секционните комисии. Спазени са всички мерки за  сигурност за  елиминиране на възможностите за заразяване. Входът към ОУ "Пенчо Славейков" е разделен на два коридора, както и пътят към секциите - съответно за "влизащи" и за "излизащи".

Освен големия брой застъпници на партии и членове на секционните комисии, почти няма  граждани, които да изчакват за да дадат вота си.  

Към 13 ч. в една от секциите в СУ „Пенчо Славейков“ имаше едва 19 души гласували.

Изборният ден в Пловдив град започна нормално

Според председатели и членове на СИК днес избирателната активност е по-ниска спрямо вота през  юли, и още по-ниска спрямо априлските избори.

Днес в "Столипиново" повече хора са гласували за Народно събрание, по-малко за президент и вицепрезидент, показа нашата репортерска проверка.

Много от хората изпитват затруднения да гласуват с машини, защото са възрастни или пък неграмотни.

Засега обстановката в "Столипиново" остава спокойна, изборният ден продължава.

Валери Зайцев
647 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАНКЯНСКИЯ е АУТ, тути финито

2021.11.14 | 17:44

1
AHAHHAHAHAHAHAHHAHAAAAAAA ГРОБАРИЕТ СА НОК ДАУн ахахахахахъхаХАХХА АХХАХАХХАХА ша Отка4ААА ХАХАХАХАХАХХАХАХ АХАХАХаХ Говедодододоо говеденцееееее РАшКООО иде за ТЕБие айаахаххахахахахааааааа

Добави коментар

Водещи новини