Във Великотърновска област почти няма промяна в избирателната активност днес и на вота през юли тази година

  • 14 ноември 2021 18:06

  • 318
  • 0
Във Великотърновска област почти няма промяна в избирателната активност днес и на вота през юли тази година
© Булфото архив

Във Великотърновска област почти няма промяна в избирателната активност днес и на вота през юли тази година. Активността към 16.00 часа днес е била 28 процента, а преди пет месеца спрямо същия период е стигнала 28,68 на сто.

Най-висок днес е бил процентът на гласувалите за двата вида вот - 31 на сто в общинския център Велико Търново и в една от най-малките общини Сухиндол, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Николай Илиев.

ЦИК глобява Кирил Петков за агитация в изборния ден

В Горна Оряховица, Лясковец, Полски Тръбмеш и Стражица са гласували най-малко от избирателите - 25 на сто.

Проблеми има с три машини за гласуване - две в Горна Оряховица, където в съответните секции гласуването е преминало с хартиен носител и една във Велико Търново, където гласуването е продължило само с едно от устройствата.

РИК е отговорила на общо шест жалби и сигнали, като ги е оставила без уважение. Голям е интересът към подвижните секции, в които хората, поставени под карантина могат да гласуват, посочи Илиев. Той уточни, че в само вчера над 30 души са подали заявление за мобилните урни във Велико Търново и 11 в Горна Оряховица, но днес през целия ден също са постъпвали заявления.

Мая Йорданова
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини