Проф. Герджиков: Енергийният баланс в момента е невъзможен без комплекс „Марица Изток“

  • 18 октомври 2021 21:06

  • 1312
  • 9
Проф. Герджиков: Енергийният баланс в момента е невъзможен без комплекс „Марица Изток“
©

„Обединение на всички българи около обща визия за бъдещето – това е нашата кауза“, каза Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни. Той и Невяна Митева се срещнаха с над хиляда души симпатизанти и съмишленици в Асеновград, Казанлък и Стара Загора днес, съобщиха от инициативния комитет.

Проф. Герджиков поясни важността на ролята на президента, както и че е важно да работи в партньорство с всички, да обединява, а не да разединява.

„Искаме да има спокоен дебат и обединение поне по най-основните теми – евроатлантическа ориентация, върховенство на закона, качествено образование, достъпно здравеопазване и много други“, каза проф. Герджиков.

Проф. Анастас Герджиков в Карлово: Българският народ не е разединен

Кандидатите посетиха Бачковския манастир, където запалиха свещ за здраве и успех на всички българи. Игуменът на манастира - епископ Сионий, им подари икони, които скоро да поставят в кабинетите си на президент и вицепрезидент на Република България.

„Както Вие казахте, необходими са мир, приятелство и единение на нацията и е необходимо да престанем с тези дребни вражди“, съгласи се игуменът в разговора си с проф. Герджиков.

В Казанлък проф. Герджиков и Невяна Митева се срещнаха с представители на малкия бизнес и обсъдиха проблемите им и какво може да се направи, за да се облекчи икономическият натиск и тежестта върху предприятията, породени от пандемията.

При срещите с граждани и бизнес в Стара Загора, най-дискутирана беше горещата тема на деня – състоянието на енергетиката и високите цени на тока. Според проф. Герджиков, трябва да смекчим удара с национални мерки – премахване на ДДС и акцизите върху електроенергията, директни субсидии за купувачите на енергия на пазара на едро, осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара на едро, готовност за ограничаване на износа и други. Много е важно да се предприемат „решения за подкрепа на социално слаби домакинства за енергийни разходи“, категоричен е проф. Герджиков.

„Енергийният баланс на страната е невъзможен в средносрочен план без комплекс „Марица Изток““, смята проф. Герджиков.

Затова той предлага да се прилагат технологии, които да спомогнат за прехода. Според него спешна задача на управляващите е да имат концепция за енергетиката, в това число и ядрената. Не трябва да забравяме, че единственото задължително условие да има просперираща България е да го има обикновения български гражданин. Просперитетът на България всъщност е сбор от просперитета на всички българи.

Мая Йорданова
1312 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.10.19 | 00:08

9
"Пастирката 2 завръщането" Режисьор Бойко Борисов
Пхахахаха

2021.10.18 | 21:49

2
Трагикомичен е герджика, наизустява някакви глупости и после ги рецитира като "Асам българче, обичам". "Професор"...

2021.10.18 | 23:50

8
Чак да са му главата едва ли учихме заедно в нгдек не е толкова сложно да преведеш аристотел от мъртъв език
Анонимен

2021.10.18 | 22:55

7
На герджика думите му са в главата! Наизустява тъпия Радев! И то с големи усилия!

2021.10.18 | 21:49

4
Мани го ректума, той е загубил още преди да почне.
Roko

2021.10.18 | 22:55

6
прУф. ГЕРБджипков ЗАГУБИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛО СЪСТЕЗАНИЕТО.... ОТ ДАЛЕЧ МУ ЛИЧИ, ЧЕ ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭ МУ Е УРЕДИЛ ТИТЛАТА ПРуФЕСуР.... МУ-ХА-ХА...
Gocho

2021.10.18 | 22:20

5
Кат го натиснат мафията и веднага ще забрави кво говори
Анонимен

2021.10.18 | 21:45

1
Да са живи и здрави новият президент и вицепрезидент!

2021.10.18 | 21:49

3
анонимния е по-гнусен от педераса

Добави коментар

Водещи новини