По-трудно ли ще ни е да гласуваме с машина този път?

  • 12 октомври 2021 09:57

  • 346
  • 1
По-трудно ли ще ни е да гласуваме с машина този път?
© Булфото, архив

Машинно гласуване ще бъде отново задължително за секциите с над 300 избиратели. ЦИК реши на гласоподавателя да се подава само една смарт карта и за двата вида избори - парламентарен и президентски. Целта е да няма объркване за какво се гласува. И все пак хората трябва да бъдат внимателни преди да упражнят вота си.

"За първи път ще се изправим пред машина, на която трябва да направим един от три избора - дали гласуваме само за президент, само за Народно събрание или и за двете. Познавайки как гласуват българските граждани, предполагам, че повечето ще гласуват и за двете", посочи членът на Обществения съвет към ЦИК Румяна Дечева пред Bulgaria on air.

Зам.-председателят на ЦИК с подробности за организацията на изборите "2 в 1"

Трябва да се има предвид, че желаните от нас кандидат-президент или партия може да не са още на първата страница.

"Най-общо ще има поне 4 големи стъпки. Но хората трябва да ги видят машините и как ще се случва гласуването преди самия вот на 14 ноември. Това ще повиши и доверието на избирателите, част от които са скептични към машинното гласуване", каза още Дечева.

Борислава Бибиновска
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дечо Дечев

2021.10.12 | 13:57

1
Крайно време е да се реши да гласуват само които са в България , защо трябва хора живеещи по 10 -20 години в чужбина да определят кой ще ни управлява

Добави коментар

Водещи новини