Цветан Цветанов: Искаме да правим десни политики с десни цели

  • 25 септември 2021 21:30

  • 1183
  • 8
Цветан Цветанов: Искаме да правим десни политики с десни цели
© ПП Републиканци за България

Служебното правителство трябва да си изпълни ангажимента да гарантира честността на изборния процес, каза в предаването „Говори сега“ по БНТ председателят на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. На въпрос кой се кани да купува гласове, както в петък обяви вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, Цветанов коментира, че често партиите използват подобни подходи, за да обвиняват опонента си. Предполагам, че ще направят някакви превантивни действия. Силата на правоохранителната система е когато може да противодейства, а не когато върви след действието“, каза бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му политиците трябва да работят за висока избирателна активност, защото тя би могла да неутрализира купените гласове.

„Проблемът е, че в последните години избирателната активност намалява“, каза той. Големите системни политически сили могат да разчитат на твърдите си ядра, но новосъздадените преди последните избори за 45 и 46 парламент, са се провалили, коментира още Цветанов. Този провал, според него, е от гледна точка на липсата на възможност за постигане на консенсус по важни политически теми. „Те делегитимираха българския парламент с това, което демонстрираха в пленарна зала“, категоричен е той.

"Републиканци за България" на Цветанов ще умува как да се яви на изборите

„Аз разбирам от това как трябва да се работи между изборите, а когато стартира една кампания винаги съм казвал, че за мен изборите са приключили“, коментира Цветанов, запитан каква е технологията на изборите, като човек, който разбира от това.

„Винаги в стария си период, след приключването на едни избори, аз вече съм направил съответното планиране от събития, които трябва да има през цялото време, за да може хората да виждат политиците и да бъдат в контакт с тях“.

„По времето, когато бях вътрешен министър и бях в старата си партия, никога ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не е управлявала, когато са се провеждали парламентарни избори“.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа припомни, че за разлика от тогава, сега ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в приключи своя управленски мандат едва след изборите на 4 април. „Имаше голяма агресивност към Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и затова, може би, не можахме да получим тази сериозна обществена подкрепа“.

Той изрази мнение, че агресията е била срещу „всички хора, които искаха да бъдат част от този проект. Защото той е дългосрочен с много ясна дясна визия и политика. Бяхме възприети като опонент на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. На други пък трябваше да обясняваме, че не сме патерица на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Затова Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. решихме да участваме и на вторите избори, защото макар и малък да е резултатът ти, трябва да запазиш своята идентичност и това, което си представил на обществеността, когато е създаден политическият проект“.

Цветан Цветанов: По-добре е да не печелиш с популистки действия, отколкото да разочароваш хората

Попитан защо в момента не се вижда подкрепа от страна на САЩ за Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., Цветанов каза: „Винаги с тази тема се спекулира за всяка политическа формация. Мога да кажа, че всяка една държава, особено Съединените щати и европейските държави, винаги искат да имат устойчивост в отношенията с държавата, с която си партнират. От тази гледна точка аз винаги съм бил последователен в своите изяви във времето, когато съм се занимавал с политика и затова може би е възприето, че съм евроатлантически ориентиран. Много са политиците, които изразяват подобна визия“. По думите му обаче твърденията за външна подкрепа са спекулативни, защото това би означавало намеса във вътрешните работи и партийните дела на всяка една демократична държава. „Мога да кажа, че Съединените щати са стратегически партньор, както на Европа, така и на България. И ние винаги сме отстоявали, че трябва да има обединение и много силна трансатлантическа връзка между ЕС и САЩ. В момента има много геополитически решения, в които за съжаление страната ни, с тази нестабилност, служебен кабинет, липса на действащ парламент, не можем да очертаем хоризонт, който да бъде действително с една устойчивост. А това е предпоставка за липсата на реални инвеститори, които могат да дойдат в страната ни“, каза още председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Относно европейския път на Северна Македония, Цветанов обясни, че щом той започне, ще са факт предприсъединителни фондове, някои от които и с трансгранично значение. „Което означава, че ще можем да изградим свързаност между всички наши съседи. Трябва да защитим националния си интерес, но и да имаме единна политика и всички партии да се консолидираме около това, да се намери вариант за пускане на Северна Македония към нейното бъдеще в ЕС“.

„Много са тези, които искат да размият политическа координатна система ляво-дясно-център, защото всеки иска да вземе някакъв електорат, но не е искрен към него, защото виждаме, че в момента все още нямаме внесен План за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. А нека да си припомним, че всички държави от ЕС, с изключение на България, вече получиха авансово своите средства“, коментира още Цветанов.

Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. ще се яви на изборите със съмишленици и съидейници в десния спектър, обяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

 „Не искаме да правим леви политики с десни цели, а десни политики с десни цели. Защото знаем, че това е просперитетът и бъдещето“. Данъчната политика трябва да е тази, която имаме днес, каза още Цветанов.

„Винаги съм отстоявал запазването на плоския данък“, заяви той и бе категоричен, че трябва диалог между всички, които изповядват истинското, автентично дясно.

„Водим разговор с няколко политически формации и Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва с КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият е една от тях, но все пак, докато не приключат разговорите и не се вземат съответните политически решения от техните политически органи, не смятам, че е коректно да обявяваме каквото и да било“, коментира още Цветанов.

 

Борислава Борисова
1183 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Симо

2021.09.26 | 07:21

8
А кой го спонсорира този ??? Май последно ходи за указания зад океана!!!!
Мира

2021.09.26 | 07:20

7
Този защо не е в Затвора.??
Александър Павлов

2021.09.26 | 05:58

6
Тоя все повече заприличва на сестра Галева ! Те не го пускат в селото а той за попската щерка пита !
Тая пyтка гербава

2021.09.26 | 04:47

5
докога ще трови ефира с де6илния рапонь, дето ѝ е вместо глъвъ?
.

2021.09.26 | 01:05

4
Вас никой ви не пита какво искате да правите!
Абе, Цвъ!

2021.09.25 | 22:08

3
Да ти се изтропкам в асансьора!
Е

2021.09.25 | 22:07

2
Много искате :)
десен шамар за теб

2021.09.25 | 21:49

1
ЦЕЦОУУУ!!!

Добави коментар

Водещи новини