Експерт: ДПС загуби ролята си на балансьор, може би завинаги

  • 11 юли 2021 22:41

  • 3251
  • 8
Експерт: ДПС загуби ролята си на балансьор, може би завинаги
© Булфото архив

"За първи път от 12 години ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в изгуби избори, това е напълно сигурно. За първи път от много години насам ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с загуби ролята си на балансьор, може би завинаги", коментира пред БНР Весислава Танчева, експерт по политически комуникации.

Тя сподели преките си наблюдения, че огромният отлив при гласуването за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е от чужбина, а "от редиците им в градските секции" в Разград, Шумен, Търговище.

Обрат! ИТН изпреварва ГЕРБ

"Продължава да има интрига с резултатите за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която може да стане 4-та политическа сила", смята Танчева.

По думите ѝ ИТН вероятно ще получат около 30% от гласовете, подадени извън България. Весислава Танчева подчерта, че тази партия, заедно с ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с могат да очакват покачване на резултатите с гласове от чужбина.

Според нея за първи път тежестта на купения вот е много малка и в много голяма степен това се дължи на машинното гласуване.

Мая Йорданова
3251 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
селянина с колелото

2021.07.12 | 05:44

8
ДРУГАРИ ГЕРБЪРИ КОНЧИНАТА ВИ Е ФАКТ , НЕ НАМИСАЙТЕ ВЕНЕЦУЕЛА , ТОВА Е СМЕЛ НАРОД , ЗА СРАВНЕНИЕ ОТ НАШИЯ КОЙТО НИ ПРОДАДЕ НА АМЕРИКА И ЕС , ЗАТОВА СМЕ НАЙ БЕДНИ В ЕС
Какво се оказа?

2021.07.12 | 05:39

6
Oказа се, че 10-15% от "гласовете" на предишни избори са изцяло купен вот.
Какво се оказа?

2021.07.12 | 05:40

7
Знаем и кои са големите "купувачи", трите най-големи и губещи клона на БКП - ГРОБ, БСП и ДПС.

2021.07.11 | 23:19

4
Аз съм от отказалите се.три пъти се качвах до четвъртия етаж...много се отказаха,само осемдесет и тримата милиционери стояха наежени на хората които псуваха тръгвайки си негласували****Аз съм от отказалите се.три пъти се качвах до четвъртия етаж...много се отказаха,само осемдесет и тримата милиционери стояха наежени на хората които псуваха тръгвайки си негласували*******СЛАВЕТЪПЧОВЦИ,НАЙ ДОБРЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ОЧЕВАДНОТО,ЧЕ СА ПРЕЗРЯНИ НИЩОЖЕСТВА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И БЕЗРОДНИТЕ ОТ ПОЗАСРАНО 20 СА ТАМ,КЪДЕТО СА И ЩЕ ТРЯБВА ДА ЛАПАТ ПАТКАТА,ДОКАТО СЕ ИЗПЕКАТ ТАШАЦИТЕ...А КАКВО ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ДЕБИЛА ГЕЧЕВ ЗА ПРЕВРАТА НА МУТРФОНОВА?ТЯ ТУРИ УМРЯЛОТО ПОЗАСРАНО 20НА ВЛАСТ.ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР БЕЗУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ЧАШКОВ,ПАРДОН,ПЕДЕРРАШКОВ,КЪДЕ МАЙНАТА СИ ЩЯХА ДА СА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ БЕЗ ПОДКРЕПАТА НАЙ ОТЗАД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО? БЕЗРОДНИЦИ ПРЕЗРЯНИ!!!...При тази анти ГЕРБ истерия на правителството и манипулиране на общественото мнение, за ГЕРБ и втори да са е голяма победа! Буквално победата на ИТН я донесе Радев! Това трябва добре да се разбере! Сега на ход е първия да поеме отговорността и да състави редовно правителство! И се радвам че не са ГЕРБ дори е по хубаво за тях! Реално те трябва да са опозиция за да се види новите какво могат, защото е много по лесно отстрани да се лае и много по трудно да се управлява държавата!
Yan

2021.07.12 | 01:33

5
Dude, have you timely get your medicines? WTF?

2021.07.11 | 22:48

1
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!

2021.07.11 | 23:04

3
Така ти се иска
Гражданин

2021.07.11 | 22:53

2
ДРУГАРКО, МАШИНИТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ И ЗАТОВА НЯМА НУЖДА ОТ КУПЕН ВОТ! ДОЖИВЯХМЕ ДА ВЗИМАМЕ ПРИМЕР ОТ ВЕНЕЦУЕЛА ! БЪЛГАРИН НИКОГА МЕ Е ИСКАЛ ДА БЪДЕ ВЪВ ЕВРОПА!

Добави коментар

Водещи новини