Иво Христов: Борисов купува изборите с общите пари

  • 17 май 2019 17:46

  • 2204
  • 22
Иво Христов: Борисов купува изборите с общите пари
© БТВ

Истинският залог на изборите е ще се създаде ли нова политическа ситуация в резултат на единствената опозиция – "БСП за България". На тези избори ГЕРБ участва с много сателитни кандидати. Това е истинският залог на тези избори, който ме мотивира да участвам, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка.

Никой от българските евродепутати не напуска националната сцена, когато замине в Европа. Рамката на правилата, в които живеем, много често е зададена в Брюксел. За мен е чест да отстоявам ценностите на президента и в Европа, тъй като те са подкрепени и от много българи, заяви Христов.

Той коментира обвиненията на БСП срещу премиера Борисов, както и тези на ГЕРБ срещу президента Радев, че участват в предизборната кампания. Вчера ЦИК отхвърли жалбата на БСП, а днес Борисов раздава бюджета, като инспектира за N-ти път магистрала "Хемус". Отоговорът кой участва в кампанията е очевиден - кой и с какви инструменти участва в кампанията, подчерта кандидатът за евродепутат.

Социалистът отрече твърденията на управляващите, че държавният глава се меси в независимата съдебна власт чрез поредицата от срещи тази седмица. Президентът не може да се намеси в избора на главен прокурор, тъй като няма тези инструменти, но главният прокурор е основният инструмент за раздаване на справедливост в България, а ние страдаме от липса на справедливост. Всички партии би трябвало да милеят за тази идея, но те мълчат, тъй като са в предизборна кампания, посочи Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка.

При срещите ми в страната ме шокира страхът, който се е вселил в душите на хората. Дори свободните професии като адвокати и лекари рискуват да изгубят работата си, ако не си сътрудничат с кметовете по места, повечето от които са от ГЕРБ. Има притискане на бизнесмени, които симпатизират на опозицията. У нас се е установила икономика на порока – Сливен е заприличал на Монте Карло, там има само казина. Този бизнес както потиска трудовите привички на българина, е удобен и за конюнктурата, тъй като държи хората в зависимости. Българинът е много отчаян, щом прибягва до търкане на билетчета и до хазарт, заяви Христов.

Мъдрите смятат, че няма друга алтернатива, освен БСП, която да спре абсолютната власт на Борисов. Този страх може да бъде спрян само при смяна на сегашния режим, каза кандидатът за евродепутат.

По думите му програмата на БСП "Визия за Европа" се вписва в общата рамка на ПЕС. Тя предвижда как да вземем парите за социалната политика – да се плаща за трансфер на капитали, който опустошава социалния сектор. И второ, законодателство за офшорните компании. Също така в програмата предлагаме формула за минимална европейска заплата и минимална пенсия на европейско ниво, заяви Христов.

Сега се трупа т.нар. бюджетен излишък, който Борисов раздава триумфално предизборно. С общите пари се купуват избори, каза още Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка.

По думите му в момента у нас няма воля за борба с корупцията, а антикорупционната комисия е създадена, за да "чадъросва" корупцията.

 

Константин Тодоров
2204 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
SSDD

2019.05.17 | 18:01

1

а вие с московски....

Избирател

2019.05.17 | 18:05

2

Народът НЕ ви иска, крадливи, нагли, лъжливи, мръсни червени боклуци!

Мария

2019.05.17 | 18:08

3

Боклук

Яна

2019.05.17 | 18:08

4

Вие си купувате с руски манери ,лъжи ,простотии и други.Ако някои има къщс или апартамент то БСП имате офшорни сметки и палати в чужбина ведно с импексова и перачката

123

2019.05.17 | 18:15

5

Ти си пълна утрепка,подлога на чужди интереси..вземи си радев и не се връщайте..!!!

Браво

2019.05.17 | 18:48

6

Още един човек, който казва истината. Не харесвам БСП ( особено старите кучета), но Иво Христов ми дава възможност да гласувам преференциално за него- така гласувам и АНТИГЕРБ!!!!

Ра40

2019.05.17 | 18:51

7

Боклу такъв скрйи се бе нещастник. Какъв принос имаш ти към държавата бе боклук. Видяхме те с речите на Мадура. Боклук такъв.

Ра40

2019.05.17 | 18:55

8

Боклу такъв скрйи се бе нещастник. Какъв принос имаш ти към държавата бе боклук. Видяхме те с речите на Мадура. Боклук такъв.

2019.05.17 | 19:14

9

Безсрамен ЛЪЖЕЦ

истината е,

2019.05.17 | 19:35

10

че това човече, което постоянно компрометира неопитния президент, който реди гаф след гаф благодарение на него е грозен лицемер и откровен лъжец. Смях предизвикват откровените му лъжи.

Добави коментар

Водещи новини