Младежите от ГЕРБ-София отбелязаха Деня на Европа с викторина с въпроси за ЕС

  • 09 май 2019 21:26

  • 286
  • 6
Младежите от ГЕРБ-София отбелязаха Деня на Европа с викторина с въпроси за ЕС
© ГЕРБ

В Деня на Европа МГЕРБ-София проведе традиционна викторина с въпроси за Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на инициативата младежите задаваха на столичани въпроси, свързани с Европейския съюз и раздаваха награди. В инициативата се включиха и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев и Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

„Имаме нужда от силен Европейски съюз, който да защитава нашите права, свързани както с физическата така и със социалната сигурност на гражданите. Социалните права и справедливостта са много важен елемент, който ние, представителите на ГЕРБ, сме отстоявали“, каза Андрей Ковачев. Той добави, че трябва да бъде показано това, което правят представителите на ГЕРБ в настоящия мандат на европейския парламент. „Повишаване на доходите, повишаване на социалните придобивки за българските граждани и ефективното усвояване на европейските средства , повече средства за България в следващия програмен период“, добави Ковачев. Той подчерта, че страната ни не трябва да спира да следва своя път и да разрушава това, което е постигнато. „На 26 май с номер 12 в бюлетината трябва да гласуваме и да позволим на нашата родина, да бъде наравно с другите европейски народи“, каза Ковачев.

„Няма нищо по-логично от това точно в Деня на Европа заедно с младите хора да затвърдим това, че отстояваме ценностите на Европа. Отстояваме нашите принципи и работим за това да бъде България мястото, в което хората ще живеят по-добре , да бъде страната ни по-сигурна и стабилна“, каза Ивелина Василева

Ще работим за утвърждаване на националните позиции и защитаване на националните интереси в Европа. България е достоен член на ЕС и го доказа по време на Българското председателство и през целия период на свето членство. Доказа го и с това, че заложи в дневния ред на Европа изключително важни теми , включително и интеграцията на Западните балкани, добави Василева.

„Европа ни вярва и фактът, че при управление на ГЕРБ нито едно евро не е спирано по линия на европейските фондове е доказателство за това. Всички тези средства отиват в Българската икономика и модернизират населените ни места“, каза председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. Той добави, че Европа трябва да сплотява и обединява хората. „Надявам се бъдещето на Европа да е добро, такова, което да отговори на заложения преди няколко десетилетия идеал за мир и стабилност“, посочи Георгиев, който е и зам.-министър на външните работи.

Председателят на МГЕРБ-София Ивайло Петков подчерта, че европейските политики са тези, които определят нашето бъдеще. „Надявам се всеки един да осъзнава важността на изборите на 26 май. Младите хора трябва да дадат пътя на развитие на България и оттам и на Европа, добави той.

Филип Епитропов
286 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ей

2019.05.10 | 08:36

6

Шматковци

Пепеляшка

2019.05.10 | 08:24

5

Толкова са смешни и жалки... Нагаждачи!
Ако се случи с нас нещо един ден да не мислят че тези от прословутата Европа ще тръгнат да ни спасяват.. Ще ни гледат сеира отстрани.Тоолкова са заблудени всички и с промити мозъци към този Запад. Но и Русия сега няма да си мръдне пръста за нас. И с право. С тази насаждана ни омраза. Голям прът ни чака,но ще е късно за осъзнаване.Големи сме дупедавци...

2019.05.10 | 07:25

4

Сайтът е цензуриран.

23.03.2019

2019.05.10 | 00:57

2

Младите последователи на корумпираните герберасти.

Паниковски

2019.05.10 | 07:24

3

Една дума не казаха кой от кого освободи Европа.30 години промиват мозъка на младежта потомците на Киряк Стефчов.Няма нужда от калашник,те са страхливи,достатъчни са няколко самосвала едър чакъл на Майдана.Няма лидер да поведе народа.Руснаците трети път няма да освобождават неблагодарници.

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.05.09 | 23:43

1

Един калашник

Добави коментар

Водещи новини