Кандидатът за евродепутат Марин Захариев и младежите от ГЕРБ-Смолян с инициатива по случай 9 май

  • 09 май 2019 19:43

  • 205
  • 0
Кандидатът за евродепутат Марин Захариев и младежите от ГЕРБ-Смолян с инициатива по случай 9 май
©

Младежки хепънинг се състоя в Смолян по повод Деня на Европа – 9-ти май.

В пространството пред кино „Дружба“ бе разположена шатрата на ПП ГЕРБ с рекламни материали за предстоящите евроизбори. Кандидатът за член на Европейския парламент от листата ГЕРБ-СДС Марин Захариев и младежи от партийната структура раздаваха балони и знамена на минувачите, поздравявайки ги с Деня на Европа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В небето бяха пуснати 28 балона – колкото са страните-членки на Европейския съюз. Всеки от тях носеше по едно от посланията на най-прогресивното междудържавно обединение – като свобода, демокрация, мир, стабилност, сигурност, достойнство, толерантност, равенство, многообразие и др. В балоните бе поставено по едно семенце с идеята да поникне цвете там, където падне.

Според Захариев символиката на летящия балон е да покаже на всички хора, че свободата е избор и право, че тя е най-висшето благо на света. По думите му свободното движение на хора представлява една от основните свободи на вътрешния пазар, който включва пространство без вътрешни граници.

„Това е много важен ден за България, защото от 2007 г. сме част от общото европейско семейство. Ние сме от последните присъединили се към ЕС, но минаха 12 години от началото. С годините страната ни все по-ясно и категорично отстоява своите позиции. Напоследък е даже неоспорим лидер по някои от темите като например Западни Балкани, която поставихме за приоритет по време на нашето европредседателство. Все повече се откроява и приносът на България към успехите на това голямо европейско семейство. Аз чувствам, виждам и вярвам, че с всяка изминала година България укрепва и затвърждава своя авторитет в ЕС като стабилен и предвидим партньор“, посочи Захариев.

„Европа допринесе за обновлението на града и на страната ни. Чрез ЕС у нас влязоха много свежи идеи и свеж капитал в частния бизнес. Увеличиха се многократно възможностите за нашите сънародници да търгуват в цяла Европа, да пътуват и развиват бизнес без граници. Европейската солидарност, разбира се, допринесе особено много за държавата и общините, които продължават да градят модерна България“, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини