Султанка Петрова: България се възприема като един от добрите примери за социална и солидарна икономика

  • 21 февруари 2020 18:20

  • 333
  • 2
Султанка Петрова: България се възприема като един от добрите примери за социална и солидарна икономика
© Novini.bg

Днес се навършват 10 години от координираната програма за социална икономика. Приносът на Министерство на труда и социалната политика е за разработването на закона за социалните предприятия. Законът за социалните предприятия урежда обществените отношения. С приемането му, правителството изпълни поетите ангажименти към ЕС. Това заяви зам.-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова по време на представяне на основните политики на социалното министерство до края на мандата на кабинета, предаде репортер на Novini.bg.

„Успяхме да направим така, че да имаме нов закон по нова политика и създадохме нов стопански отрасъл. Целта е развиването на солидарна икономика. Тя оказва подкрепа на уязвимите групи за социално включване“, обясни тя.

Деница Сачева: Извънредният труд да стане 300 часа за година

„България има дълбоки корени в социалната икономика. Ние сме извели своите изводи и имаме една добра основа за развитие на социалното предприемачество“, коментира Петрова.

„Социалните предприятия са малки и големи. Те работят прозрачно и имат социална насоченост. Печалбата се разходва за социални цели“, посочи зам.-министърът.

Зорница Русинова: 40% от българите нямат адекватните дигитални умения

„България се възприема като един от добрите примери за социална и солидарна икономика, обясни още Султанка Петрова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
333 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.22 | 06:41

2

султанке , чеп за зеле не ставаш , с това звучно име .

2020.02.22 | 04:46

1

ТАЗИ ПРОСТАТА СИГУРНО ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО Е СЛЪНЧАСАЛА?САМО ДЕТО Е ЗИМА И НЯМА СЛЪНЦЕ?МОЖЕ ГЛУПОСТТА Й ДА Е ПО РОЖДЕНИЕ,НО ТОГАВА СПОНТАННО ИДВА ВЪПРОСА ЗАЩО Е ТАМ И С КАКВО Е ПОЛЕЗНА?

Добави коментар

Водещи новини