Николова участва в конференция за социална интеграция чрез спорт на хората с интелектуални затруднения

  • 05 декември 2019 16:39

  • 222
  • 0
Николова участва в конференция за социална интеграция чрез спорт на хората с интелектуални затруднения
© Правителствена информационна служба

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години „Спешъл Олимпикс България", съобщиха от правителствена информационна служба. 

Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Със събитието бяха отбелязани 25 години от създаването на българското представителство на световното спортно движение за хора с интелектуални затруднения - “Спешъл Олимпикс".

„Чрез спорта вие полагате усилия да създадете едно по-добро, по-толерантно, по-справедливо общество“, отбеляза вицепремиерът Николова при откриването на конференцията. Тя изтъкна ролята на неправителствените организации за изграждането на необходимите условия за хората с интелектуални затруднения в спорта и в работната среда.

Николова беше наградена за подкрепата й към развитието на футбола за момичета в рамките на Европейската кампания за футбол 2019. Инициативата на „Спешъл Олимпикс България“ е един от двата проекта за футбол за момичета на ФИФА в глобален план.

Виолина Маринова получи признанието "Банкер на годината 2019"

Вицепремиерът Николова потвърди ангажираността на институциите и призова обществото да продължат да работят за създаването на условия, при които хората с определени затруднения се чувстват уважавани и с гарантирано достойнство.

Изпълнителният директор на Фондация „Български спорт“ и председател на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет Цено Ценов получи специалния приз за цялостен принос на „Спешъл Олимпикс България“, който му бе връчен от заместник министър-председателя Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини