Трайков подкрепи социалния министър за вдигане на минималната заплата

  • 25 октомври 2011 11:09

  • 927
  • 1
Трайков подкрепи социалния министър за вдигане на минималната заплата
©

Икономическият Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко подкрепи идеята на социалния министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко минималната работна заплата да бъде увеличена от 1 април догодина от 240 до 290 лв.

Най-голямата тема на българската икономика е увеличаването на доходите, което може да се случи само при повишаването на производителността и на добавената стойност от икономиката, заяви Трайков пред журналисти.

По думите му, истинският измерител за повишението на доходите е не минималната работна заплата, а средната - която се формира от икономиката и отразява производителността и добавената стойност.

С оглед на изключително ниските нива на минималната работна заплата, доколкото има хора, които наистина получават такава, аз съм твърдо за вдигането й при условие, че можем да си го позволим, каза още икономическият министър.

Министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи също подкрепи предложението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2011.10.25 | 11:43

1
А пенсийте кога??? Имам инфо че те няма да се вдигат до края на другата година

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини